Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Riihimäen kaupunki myy huutokaupalla keskustasta aurinkokunnan kauneimman ja ainutlaatuisimman omakotitontin

25.8.2022 Tiedotteet Asu ja rakenna Rakentaminen Keskusta

Ilmakuva Kokinmäki kahdeksan tontista.
Kuva: Riihimäen kaupunki

Huutokaupattava omakotitontti on uniikki muun muassa sijaintinsa vuoksi. Se on näkyvällä paikalla Harjukylän kaupunginosassa osoitteessa Kokinmäki 8. Tontti rajoittuu Lasinpuhaltajan puistoon. Kaikki keskustan palvelut ovat lähellä, ja rautatieasemalle on lyhyt kävely- tai pyöräilymatka. Tontin koko on 746 neliötä ja sille voi rakentaa joko omakoti- tai paritalon. Kokonaisrakennusoikeutta sillä on 220 kerrosneliötä.

Huutokaupan lähtöhinta on nolla euroa. Aikaisemmista omakotitonttien huutokaupoista poiketen kohteella on 37 300 euron hintavaraus. Tontti myydään kun hintavaraus ylittyy. Tontin voi myös vuokrata, kun hintavaraus ylittyy. Vuosivuokra on viisi prosenttia korkeimmasta tarjouksesta.

Yritykset ja yksityishenkilöt voivat osallistua

Alueelta tulee harvoin tontteja luovutettavaksi – ehkä noin kerran 30 vuodessa. Tonttihuutokauppaan voivat osallistua niin yksityishenkilöt kuin yritykset. Tontti on herättänyt alustavaa kiinnostusta, ja elinvoimalautakunta päätti kesäkuun kokouksessa, että tontti luovutetaan avoimella huutokauppamenettelyllä.

Kokinmäki 8 tontin huutokauppa päättyy 24.9.2022.

Myös Metsäkorven tonttien huutokaupat ovat käynnissä, jos luonnonläheinen ja rauhallisempi sijainti kiinnostaa.