Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Riihimäen kaupunki liputtaa Pride-viikolla

24.6.2021 Tiedotteet

Riihimäen kaupunki tukee yhdenvertaisuutta ja ihmisoikeuksien toteutumista ja juhlistaa Pride-viikkoa 28.6. – 4.7.2021 liputuksella. Sateenkaariliput nostetaan muun muassa Puhaltajapatsaan, Vesilinnan, Graniitin aukion ja kirjaston lippusalkoihin.

”Kansalaiskeräyksellä rahoitettua Suomen suurinta sateenkaarilippua ei nosteta salkoon, koska Merkoksen lipputanko vaurioitui myrskyssä eikä se ole käytössä”, vastaava kulttuurituottaja Anna Vesén kertoo.

Kaupunki on tänä vuonna saanut yksityisenä lahjoituksena muutamia pieniä sateenkaarilippuja, joita yritykset ja kaupunkilaiset voivat lainata käyttöönsä. ”On tärkeää, että kaupunki ja kaupunkilaiset huomioivat Pride-viikon lisäksi myös esimerkiksi rasismin vastaisen viikon, vammaisten päivän, vanhusten viikon ja naisten päivän, joilla tehdään töitä meidän kaikkien yhdenvertaisuuden puolesta”, huomauttaa liput lahjoittanut muotitaiteilija Justus Kantakoski. Lippuja voi lainata kirjastosta.

Kaupunki ei järjestä Pride-viikolla liputuksen lisäksi muita tapahtumia. Liputus järjestetään samaan aikaan Helsinki Priden kanssa. Helsinki Pride on Suomen suurin kulttuuri- ja ihmisoikeustapahtuma, joka järjestetään tänä vuonna osittain virtuaalisena. Ohjelmaan voi osallistua näin mistä päin Suomea tahansa. Helsingin lisäksi Pride-tapahtumia järjestetään eri puolilla Suomea kesällä ja syksyllä.

Riihimäen kaupunki järjesti Pride-tapahtuman ja -liputuksen ensimmäisen kerran vuonna 2019. Jakamattomia ihmisoikeuksia ja yhdenvertaisuutta korostavan tapahtuman järjestämisen taustalla on vuonna 2018 tehty valtuustoaloite. Aloitteen tekivät Miia Nahkuri (sdp), Sari Jokinen (vihr) ja Aino-Kaisa Pekonen (vas).

Riihimäen kaupunki sateenkaariliputti myös viime vuoden kesällä. Muita Pride-tapahtumia ei kuitenkaan voitu silloin järjestää koronapandemian vuoksi.

Lisätiedot:
vastaava kulttuurituottaja Anna Vesén, puh. 040 3304701