Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Riihimäen kaupunki auttaa kaupunkiin tulevia ukrainalaisia muun muassa ilmaisilla palveluilla

11.3.2022 Tiedotteet Elä ja voi hyvin Maahanmuuttajien palvelut Ukraina

Riihimäen kaupunki auttaa kaupungissa jo olevia tai tänne tulevia ukrainalaisia. Riihimäen paikallisliikenteessä voi matkustaa ilmaiseksi 11.3.–31.5.2022 välisenä aikana näyttämällä Ukrainan passia tai poliisin, rajatarkastusviranomaisen tai Maahanmuuttoviraston myöntämää passin haltuunottotodistusta. Samoin kriteerein pääsee myös uimahalliin maksutta. Passittomat ukrainalaislapset pääsevät aikuisen henkilön seurassa ilmaiseksi niin paikallisbussiin kuin uimahalliinkin. Ukrainalaisille pakolaislapsille mahdollistetaan myös koulunkäynti. Riihimäen kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä päätti ukrainalaisten tukemisesta 11.3.2022.

Mikäli haluat auttaa Ukrainan kansaa, paras tapa siihen on antaa rahallinen lahjoitus tunnettujen järjestöjen, kuten esimerkiksi Suomen punaisen ristin, Unicefin, Suomen World Visionin, Lääkärit ilman rajoja tai Kirkon ulkomaanavun kautta. Jotkut ovat aikeissa auttaa ukrainalaisia myös omatoimisesti muun muassa viemällä tarvikkeita pakolaisille Puolan ja Ukrainan rajalle ja samalla tuoden pakolaisia Suomeen. Mikäli suunnittelet tuovasti Ukrainasta pakolaisia Suomeen, tulee sinun ottaa yhteyttä maahanmuuttovirasto Migriin.

Lisätietoja avuntarjoajille löytyy myös sisäministeriön ja SPR:n sivuilta.

Suunnittelun ja toiminnanohjauksen vastuualue. Kaupunkiympäristön suunnittelun palvelualue. Joukkoliikenne, kaupunkipyörät.