Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Riihimäen kaupunginmuseolle haetaan kesäkahvilan ja tapahtumatoiminnan vetäjää

14.4.2022 Tiedotteet Koe ja näe Kulttuuri

Riihimäen kaupunginmuseolle haetaan kesäkahvilan ja tapahtumatoiminnan vetäjää
Riihimäen kaupunginmuseon pihapiirissä on tarjolla idyllinen kesäkahvilapaikka toimijalle, jolla on intoa tuottaa ja koordinoida alueelle myös erilaisia tapahtumia. Tavoitteena on rakentaa kahvilan ympärille aktiivinen ja viihtyisä kesäkeidas kaupunkilaisten iloksi.

Kahvilatilat sijaitsevat Rautatiepuistossa kaupunginmuseon ulkorakennuksessa. Tiloissa on sähköt, mutta ei juoksevaa vettä. Keittiö- ja WC-tilat ovat museon sisällä. Kahvilatoimintaa toivotaan järjestettäväksi kesäkaudella museon aukioloaikojen mukaisesti. Tapahtumia voidaan ideoida ja tuottaa yhdessä muiden yhdistysten, yritysten, kaupunginmuseon sekä kaupungin kulttuuri- ja tapahtumapalveluiden kanssa. Tapahtumia varten pihassa on esiintymislava, tanssilattia ja nurmialueita. Tapahtumat voivat olla esimerkiksi erilaisia esiintymisiä, musiikkia, myyjäisiä, työpajoja, tansseja, liikuntahetkiä, keskustelutilaisuuksia, näyttelyitä, kädentaitojen esittelyä, piknikkejä tai mitä vaan mukavaa yhdessäoloa, joka soveltuu ulkotilaan.

”Pihakahvilassahan voisi aurinkoisena päivänä viettää vaikka leppoisaa etätyöpäivää, ja sunnuntaisin olisi hauskaa kokoontua piknikille ja kuunnella kuorolaulua”, visioivat Riihimäen kaupungin kulttuurituottajat Anna Vesén ja Lyti Aaltonen.

Kaupunginmuseon pihalla on järjestetty kaupungin ja eri yhdistysten kesätapahtumia sekä monenlaisia yksityistilaisuuksia. Perhejuhliin voi tilata museolta myös teemasisältöjä. Kesäkahvila on ollut avoinna sunnuntai-iltapäivisin ja siitä on vastannut viime vuosina paikallinen Martta-yhdistys. Jatkossa tarkoituksena on laajentaa kahvilan aukioloaikoja ja tapahtumakirjoa.

Kahvila- ja tapahtumatoiminnan mahdollisuuksista kaupunginmuseon pihalla on saatu ajoittain kyselyitä eri toimijoilta. Toimijahaku on avoin, jolla kaupunki haluaa varmistaa tasapuoliset osallistumismahdollisuudet kaikille. Toimintasopimus tehdään määräajaksi kesäkaudelle 2022. Kaupungin työllisyyspalvelut voi auttaa kahvilan aputyövoiman hankkimisessa ja esimerkiksi palkkatukihenkilön työllistämismahdollisuuksien selvittämisessä.

Lisätietoja kesäkahvila- ja tapahtumatoiminnan koordinoimisesta saa Riihimäen kaupungin kulttuuri- ja tapahtumapalveluiden verkkosivuilta. Avoimia tarjouksia otetaan vastaan sähköpostilla 29.4.2022 asti. Toimijan valintaan vaikuttaa toimintasuunnitelma ja kahvilan aukioloajat. Valinnan tekevät Riihimäen kaupunginmuseon ja kulttuuri- ja tapahtumapalveluiden edustajat.

Kesäkahvilatoimijan hakuohjeet.