Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Riihimäen kaupunginmuseo avaa ovensa torstaina

15.6.2022 Tiedotteet Koe ja näe Museot

Riihimäen kaupunginmuseo avautuu torstaina 16.6. klo 12. Vesivahingon osalta on suoritettu rakenteiden purkua ja kartoitettu vesivahingon laajuutta, myöhemmin vielä tehdään tarvittavia kosteusmittauksia. Tällä hetkellä kuivausvaihe on menossa.

Kulku museoon ohjataan toisesta pääovesta. Yksi näyttelytiloista on jouduttu sulkemaan varastoinnin vuoksi korjaustöiden loppuun saakka.

Torstaina aukeaa myös Muistojen puistoja -näyttely, joka on esillä 11.9.2022 saakka. Puistot tarjoavat mahdollisuuden rentoutumiseen, oleskeluun, ulkoiluun, virkistymiseen sekä luonnon kokemiseen. Niillä on myös tärkeä merkitys lasten ja ikääntyvän väestön päivittäisinä ulkoilukohteina tai yhdessäolon paikkoina.

Riihimäen tiiviissä puistomaisessa kaupungissa on useita viheralueita aina historiallisesta Rautatienpuistosta kukkivaan Perhospuistoon. Paikkakunnalla on 155 nimettyä puistoa sekä rakennettuja avoimia viheralueita 170 hehtaaria.

Näyttely on toteutettu yhteistyössä Riihimäen kaupungin kunnallisteknisen suunnittelukeskuksen kaupunkiympäristön osaston kanssa.

Riihimäen kaupunginmuseon vaihtuvan näyttelyn tilaan rakennetussa näyttelyssä esitellään Riihimäen keskeisimpiä puistoja ja kasvuympäristöjä ja niiden historiaa sekä kaupunginmuseon syksyllä 2021 järjestämän puistokyselyn tuloksia. Esillä on valokuvia ja tietoa Riihimäen ensimmäisestä puistosta, lähes jo sata vuotta sitten kadonneesta, Asemapuistosta. Näyttelyn on käsikirjoittanut projektitutkija Antero Heiskala.

Tällä viikolla museo on avoinna to–pe klo 12–17, la 16–19 ja su 12–17.

Juhannusviikosta alkaen museo on normaalisti avoinna eli ti–pe ja su klo 12–17.