Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Riihimäen kaupungin tapahtumakilpailun voittajat on valittu

10.2.2022 Tiedotteet Elä ja voi hyvin Koe ja näe Kulttuuri Tapahtumat

Riihimäen kaupungin järjestämään tapahtumakilpailuun saatiin lähes sata tapahtumaehdotusta kahdessa eri sarjassa. Useimmat ehdotukset liittyivät liikuntaan ja kulttuuriin. Kilpailuraati on valinnut molemmista sarjoista voittajat ja lisäksi kaksi kunniamaininnan arvoista ehdotusta.

Tapahtumakilpailu järjestettiin vuoden 2021 lopulla. Kilpailun tavoitteena oli markkinoida Riihimäkeä tapahtumakaupunkina ja luoda kaupunkiin uusia kiinnostavia tapahtumia, jotka tuovat myös valtakunnallista näkyvyyttä Riihimäelle.

Ammattilaisten kilpailusarjassa voittajaksi valittiin ohjelma- ja tapahtumatuotantotalo MagnumLiven ehdotus musiikkiteemaisesta kaupunkifestivaalista.

”Haluaisimme tuoda Riihimäelle monipäiväisen vuosittain toistuvan viihdemusiikkitapahtuman, jossa olisi ohjelmaa kaikenikäisille eri tapahtumapaikoissa. Meillä on kokemusta vastaavista kaupunkitapahtumista ja Riihimäki on meille tuttu paikka, jonne olisi kiva päästä tekemään festivaalia”, kertoo MagnumLiven toimitusjohtaja Veikko Lehtola.

Kaikille avoimen ideasarjan voittajaksi valikoitui Laura Jatalan idea Rakkausfestivaaleista.

”Tapahtumaideassa viljellään, vaalitaan ja löydetään rakkautta. Kaupungilla amorit mätsäisivät sinkkuja. Pariskunnat jakaisivat onnellisen suhteen salaisuuksia. Kenties taideteokseen. Rannekkeen väri kertoisi rakkauselämäsi tilan. Ohjelmassa voisi olla rakkauden lähettiläiden musiikkia, teemaan sopivia esityksiä ja neuvontaa. Kaikkea hauskaa, vaikka tanssiopetusta ja parijoogaa. Kesä, livemusa ja rakkaus tuokoot kotona piileksineet ihmiset yhteen”, haaveilee Laura Jatala ideassaan.

Valintaraati neuvotteli voittajien kanssa näiden kahden tapahtumaidean yhdistämisestä. Ehdotuksista jalostetaan yhteistyössä Riihimäelle uusi loppukesälle sijoittuva kaupunkifestivaali.

Kunniamaininnan ammattilaissarjassa sai Olli Soinin tapahtumaehdotus Katuruokaa ja kierrätystä Rautatienpuistossa.  Kunniamaininnan jakaa avoimessa sarjassa esitetty Hanna Häppölän street food -tapahtumaidea.  Katuruokaan ja kirpputoreihin liittyviä ehdotuksia saatiin kilpailuun useita. Katuruoka-teemaisen tapahtuman suunnittelua jatketaan yhteistyössä Soinin ja Häppölän kanssa. Ensimmäinen tapahtuma on tarkoitus tuottaa jo ensi keväänä.

”Kilpailuun tuli paljon kiinnostavia ja toteutuskelpoisia tapahtumaehdotuksia. Palkitut ehdotukset otetaan tarkempaan tuotantosuunnitteluun ja ilman muuta muitakin ideoita voidaan jatkossa kehittää ja yhdistellä olemassa oleviin tapahtumiin”, sanoo Riihimäen kaupungin vastaava kulttuurituottaja Anna Vesén.

Osa avoimeen ideasarjaan jätetyistä ehdotuksista on vapaasti myös muiden kuin kaupungin hyödynnettävissä. Tällaisia ideoita olivat muun muassa museojunatapahtuma, puistopiknik, monikulttuurinen kahvitapahtuma, Riihimäki-musikaali, kesäkatutapahtuma, amatöörikuorofestivaali, muksujamit, grillifestivaali, vanhat talot -tapahtuma, vanhojen autojen näyttely, jääveistostapahtuma, vanhan ajan markkinat, perhesuunnistus, telttailutapahtuma, kyläjuhlat, lasten ja nuorten talent-tapahtuma, drive in -elokuvat, vapaaehtoistyötapahtuma ja Riihimäki Triathlon.

Kaupunkiaktiivit, yhdistykset ja yritykset voivat olla yhteydessä kaupungin kulttuuripalveluihin ja tiedustella tarkemmin ideoista. Kaupunki antaa tuotantoneuvontaa kaikille tapahtumien järjestämisestä kiinnostuneille.

Riihimäen kaupungin tapahtumakilpailun voittajat: ammattilaisten sarjan Esa Nummela MagnumLive Oy:sta ja avoimen sarjan voittaja Laura Jatala.