Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Riihimäen kaupungin digiosaamismerkit palkittiin kehittämistekopalkinnolla

1.12.2022 Tiedotteet Vaikuta ja tutustu Hallinto

Kaksi ihmistä tekee töitä tietokoneilla. Päiden tilalla hehkulamput, joiden välissä menee sähköjana. Taustalla punainen tiiliseinä.

Riihimäen kaupungin henkilöstöhallinto on palkittu kehittämistekopalkinnolla Kuntatyö2030-gaalassa. Palkinto myönnettiin digiosaamismerkkien käyttöönotosta. Merkkien avulla on tarkoitus kehittää henkilöstön digiosaamista. Palkinto jaetaan torstaina 1. joulukuuta Kuntatyö2030-gaalassa.

”Digitaidot ovat tämän päivän tärkeimpiä työelämätaitoja ja digiosaaminen on yksi tulevaisuuden ydinosaamistaidoista Riihimäen kaupungilla. Tämän takia otimme käyttöön Tieken (Tietoyhteiskunnan Kehittämiskeskus ry) digiosaamismerkit. Merkkien avulla kaupungin henkilöstö voi testata ja osoittaa digiosaamisensa ja me myös palkitsemme henkilöstöä digiosaamismerkkien suorittamisesta”, henkilöstöasiantuntija Minna Hyyppä kertoo.

Osaamismerkistö sisältää viisiportaisen mallin digiosaamisen todentamiseen ja se koostuu kymmenestä osaamismerkistä ja viidestä koontimerkistä. Merkit ovat hyvä keino osoittaa jo olemassa oleva osaaminen ja kehittää omaa digiosaamista. Digiosaamismerkit ovat olleet kaupungilla käytössä syksystä 2022, ja niiden suorittaminen on lähtenyt aktiivisesti käyntiin.

”Merkkihakemuksia on mahdollista täyttää myös yhdessä työkavereiden kanssa, jolloin osaamista voi jakaa. Mikäli työntekijät haluavat itseopiskella Perusosaaja-tason asioita ennen merkkien suorittamista, sitä varten löytyy Tieken videoita”, Hyyppä sanoo.

Kuntatyö2030-gaalassa palkittiin yhteensä 50 innostavaa ja vaikuttavaa kunta-alan kehittämistekoa eri toimialoilta ja teemoista ympäri Suomen. Palkittavat teot valittiin vuoden 2022 aikana Tekojen tori -portaaliin ilmoitettujen kehittämisratkaisujen joukosta. Portaaliin ilmoitettiin 183 kehittämisratkaisua.

Kuntatyö2030-ohjelmassa edistetään kuntatyön tuloksellisuutta, tuottavuutta ja työelämän laatua sekä tehdään hyvää kuntatyötä näkyväksi. Sen taustalla ovat Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT ja kunta-alan pääsopijajärjestöt eli Julkisen alan unioni JAU, Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ja Sosiaali- ja terveysalan neuvottelujärjestö Sote ry.

Lisätiedot: Minna Hyyppä, henkilöstöasiantuntija, 050 500 1949, minna.hyyppa@riihimaki.fi