Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Riihimäen kaupungille kaksi Kuntatyö2030-palkintoa

7.12.2021 Tiedotteet Elä ja voi hyvin Opi ja kasvata Hallinto Robotiikka

Riihikodin työntekijät istuvat penkeillä robottien kanssa.

Riihimäen Robotiikkakampus ja Riihimäen, Kärkölän, Lopen ja Hausjärven toimistopalvelut palkittiin Kuntatyö2030 -gaalassa tiistaina 7.12.2021 Finlandia-talolla. Kuntatyö2030 -gaalassa palkittiin innostavia ja vaikuttavia kehittämistekoja eri toimialoilta eri puolilta Suomea.

Robotiikkakampus on Riihimäen kaupungin käynnistämä robotiikan osaamisen kehittäjä, joka pilotoi ja kehittää robotiikkaa. Tänä syksynä alkanut Robo Hoiva -hanke etsii robotiikasta ratkaisuja hoivan arkisiin haasteisiin. Robotiikkakampuksen kehityspäällikkö Pia Engström avasi hankkeen ideaa Kuntatyö2030 Tekojen torilla.

”On todella hienoa, että hoivarobotiikan kehittäminen nähdään palkitsemisen arvoisena. Riihimäellä palvelutalo Riihikodissa on Robohuone, jossa asiakkaat, omaiset ja hoitajat voivat tutustua teknologisiin apuvälineisiin ja hoivarobotteihin. Robohuoneessa tehdään myös hoivarobotiikan kokeiluja ja tuotekehitystä”, kertoo Engström.

Kuntatyö2030 toimialaohjelma kokoaa yhteen kunta-alan työelämän kehittämisen hankkeita ja toimintoja.  Kokonaisuudessa jatketaan valtakunnallista työelämän kehittämistä Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajien KT ja kunta-alan pääsopijajärjestöjen kesken. Tavoitteena on edistää kuntatyön tuloksellisuutta, tuottavuutta ja työelämän laatua sekä tehdä hyvää kuntatyötä näkyväksi. Ohjelma on jatkoa kunta- ja maakunta-alan työelämän kehittämisohjelmalle Kunteko 2020, jota toteutettiin vuosina 2015–2020 KT:n ja kunta-alan pääsopijajärjestöjen yhteistyönä.

Tekojen torilla 200 kehittämistekoa

Tekojen torille saatiin lähes 200 kehittämistekoa. Parempaa hoivaa robotiikan avulla – Robo Riihikoti valittiin palkittavien joukkoon.

”Kuntien kehittämistoimilla on valtavan iso merkitys meidän kaikkien suomalaisten arkeen. Toivomme, että tästä mallista tai tavasta kehittää olisi inspiraatiota ja hyötyä muillekin kunnille”, Engström kertoo.

Robotiikkakampus palkittiin myös viime vuonna Kuntateko -gaalassa. Silloin palkittiin Robotiikkaa taaperosta tohtoriksi teko. Riihimäellä robotiikkaa opiskellaan aina varaiskasvatuksesta ammattikorkeakouluun asti.

Toimistopalveluiden kehitystä yhteistyössä

Robotiikkakampuksen lisäksi gaalassa palkittiin Riihimäen, Kärkölän, Lopen ja Hausjärven toimistopalveluiden yhteiskehittämishanke. Hankkeessa vahvistettiin osaamista, kehitettiin toimintatapoja, lisättiin tiimityötä ja verkostoiduttiin. Hanketta veti Kärkölän kunnan hankepäällikkö Lilli Peltonen.

Lue Parempaa hoivaa robotiikan avulla – Robo Riihikoti kehittämisteko Kuntatyön verkkosivuilta.

Lisätiedot