Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Riihimäen elinvoimalautakunta ehdottaa Lasten ja nuorten taloa Peltosaaren koulun tontille

19.11.2021 Tiedotteet Asu ja rakenna Opi ja kasvata Päätöksenteko

Riihimäen kaupungin elinvoimalautakunta esittää lausunnossaan, että Lasten ja nuorten talo rakennetaan Peltosaaren koulun tontille ja rakennus on kooltaan 10 000 bruttoneliötä. Elinvoimalautakunta edellyttää, että lapsia ja nuoria kuullaan hyvissä ajoin ennen kuin rakennuksesta tehdään lopulliset suunnitelmat.

Elinvoimalautakunnan ratkaisu syntyi äänestämällä, kun Riikka Tervatuli (PS) teki päätösehdotuksen. Elinvoimalautakunta äänesti päätösehdotuksesta, jonka mukaan Lasten ja nuorten talo rakennetaan Peltosaaren koulun tontille ja päätösehdotuksesta, jonka mukaan Lasten ja nuorten talo rakennetaan radan varteen.

Tervatulen ehdotus hyväksyttiin äänin 4–7. Peltosaaren koulun tonttia kannattavan päätösehdotuksen puolesta äänestivät Juha Peltola (PS), Rauli Hirviniemi (Vas), Kaisu Kotirinta (Sdp), Raisa Laurila-Hakulinen (Vas), Salka Orivuori (Vihr), Riikka Tervatuli (PS) ja Jouni Valli (Sdp). Radan varteen sijoittuvan vaihtoehdon puolesta äänestivät Mikael Leinonen (Kok), Petri Siivonen (Kok), Jenni Tuomala (Kd) ja Eija-Liisa Dahlberg (Kok).

Riihimäen kaupunginhallitus käsitteli Lasten ja nuorten talon tarveselvitystä 1. marraskuuta ja päätti lähettää asian lausuntokierrokselle sivistyksen ja osaamisen lautakunnalle, elinvoimalautakunnalle sekä tekniselle lautakunnalle. Tarveselvityksessä Lasten ja nuorten taloa käsitellään neljänä erilaisena vaihtoehtona.

Lopullisen päätöksen Lasten ja nuorten talon rakentamisesta tekee Riihimäen kaupunginhallitus.