Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Riihimäelle toivotaan vaatekauppoja ja pikaruokaketjuja

13.9.2022 Tiedotteet Työskentele ja yritä Asu ja rakenna Osallisuus

Ilmakuva voimalasta pilvisellä säällä.

Riihimäen kaupunki keräsi kesän ajan avoimella kyselyllä kaupunkilaisten mielipiteitä siitä, minkä yrityksen tai palvelun kaupunkilaiset haluaisivat Riihimäelle.

Vastauksissa korostuivat etenkin vaatekaupat ja pikaruokaketjut. Vaatekaupoista toivotuimpia olivat H&M ja New Yorker. Pikamuodin lisäksi toivottiin kuitenkin myös kestävää ja laadukasta tarjontaa sekä käytettyjen vaatteiden kauppoja.

”Kaupunkilaiset vastasivat kyselyyn ilahduttavan aktiivisesti. Ehdotuksia tuli runsaasti ja niitä myös kannatettiin ja kehitettiin innokkaasti. Ehdotuksia on jo alettu hyödyntää kaupungin yrityshoukuttelussa, ja kyselyssä esiin nousseiden yritysten kanssa käydään keskusteluja”, elinvoimajohtaja Mika Herpiö sanoo.

Pikaruokaketjuista toivotuimpia olivat Jungle Juice Bar ja Pancho Villa. Eniten kannatusta sai kuitenkin kahvila, joka olisi avoinna ilta-aikaan ja koko viikonlopun ajan.

Myös erilaisia sekatavarakauppoja toivottiin Riihimäelle. Näistä suosituimmiksi nousivat Clas Ohlson ja Flying Tiger. Paljon mainintoja sai lisäksi kangaskauppa, jonka lähtöä Riihimäeltä harmiteltiin. Myös erilaisia askarteluliikkeitä toivottiin.

Muista palveluista kyselyssä nousi esille erityisesti perhepuisto. Kaupunkilaiset toivoivat paikkoja, joissa olisi tekemistä eri-ikäisille joko sisällä tai ulkona tai molemmissa. Lisäksi Riihimäelle toivottiin festareita.

Kysely toteutettiin sähköisellä Padlet-alustalla, jolla oli mahdollista myös kannattaa tai kehittää jonkun muun jättämää ehdotusta. Ehdotus oli myös mahdollista jättää paperilomakkeella Riihimäen kaupungin kirjastossa tai lähettää sähköpostitse elinvoimajohtajalle.

Kaikkiin jätettyihin ehdotuksiin voi tutustua Padlet-alustalla.