Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Riihimäellä vapusta äitienpäivään maksutonta kaupunkipyöräilyä

28.4.2021 Tiedotteet

Riihimäki ja kymmenen muuta kuntaa tarjoavat mahdollisuuden maksuttomaan kaupunkipyöräilyyn kesäkauden avauskampanjassa.

Ennennäkemättömällä laajuudella toteutettava kampanja kutsuu ihmiset liikkumaan ja nauttimaan pyöräilystä.

“Nyt on juuri oikea aika ottaa pyörä alle ja piipahtaa vaikka paikallisessa kivijalkaliikkeessä tai tavata ystäviä pyöräretkellä, turvallisesti”, toteaa pyörätoimittaja KaaKau Oy:n toimitusjohtaja Aleksanteri Repo.

“Maksuttomuus on hieno ele kumppanikunnilta startata kestävällä tavalla kohti kesää”, hän jatkaa.

Kampanja alkaa vapunpäivänä 1. toukokuuta ja se päättyy äitienpäivänä 9. toukokuuta. Maksuton pyöräily koskee alle 30 minuuttia kestäviä pyörävuokrauksia. Pidempään kestävät vuokraukset laskutetaan normaalin hinnaston mukaan. Maksuttomia vuokrauksia voi ottaa rajattoman määrän kampanja-aikana.

Pyöriä käytetään puhelimeen asennettavalla Donkey Republic -sovelluksella.

Riihimäellä kaupunkipyöräilyn toinen kausi käynnistyi huhtikuun alussa. Kaupunkifillareita on Riksussa 60 ja pyöräasemia noin 20. Uusimmat pyöräasemat sijoittuvat Korttionmäkeen ja Lidlin viereen Karankadulle.

Ensimmäisen kaupunkipyöräkauden perusteella tiedetään, että Riihimäellä poljetaan erityisesti työ- ja asiointimatkoja.

“Kannustamme kaikkia kokeilemaan kaupunkipyöriä nyt, kun siihen on ilmainen mahdollisuus. Kaupunkipyöräily on erinomainen ja ympäristöystävällinen tapa liikkua Riihimäellä, jossa on tiivis kaupunkirakenne ja lyhyet välimatkat”, Riihimäen kaupungin liikennetekniikan asiantuntija Kimmo Männistö kannustaa.

Vapusta äitienpäivään kestävässä ilmaiskampanjassa ovat mukana myös Hyvinkää, Hamina, Iisalmi, Imatra, Kotka, Kouvola, Lappeenranta, Mäntsälä, Porvoo ja Raasepori.

Lisätiedot:

Kimmo Männistö, liikennetekniikan asiantuntija, Riihimäen kaupunki, puh: 040 330 4928

Aleksanteri Repo, toimitusjohtaja, Kaakau Oy, puh: 0400 757 150