Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Riihimäellä palkataan ukrainalaisia pakolaisia töihin

12.4.2022 Tiedotteet Työskentele ja yritä Maahanmuuttajien palvelut Työllisyyspalvelut

Riihimäellä tarjotaan työskentelymahdollisuutta ukrainasta sotaa paenneille. Kaupungin työllisyyspalvelut toimii välittäjänä työnantajien ja työhön hakeutuvien ukrainalaisten välillä. Riihimäen Tilat & Kehitys Oy (RTOY) on tiedustellut kirjeellä riihimäkeläisten yrittäjien kiinnostusta ukrainalaisten työllistämiseksi. Työllisyyspalvelut välittää RTOY:n keräämät tiedot työtä tarvitseville ukrainalaisille vastaanottokeskukseen.

Riihimäen kaupungin elinvoimajohtajan Mika Herpiön mukaan kaupungissa toimivat yritykset ovat halukkaita työllistämään ukrainalaispakolaisia.

”Ilmoituksia on tullut yrityksistä kymmenittäin, joten näyttää siltä, että työpaikkojen määrästä ei ukrainalaispakolaisten työllistyminen ole kiinni”, sanoo Herpiö tyytyväisenä.

Myös ukrainalaisilla on kova halu tehdä töitä. Riihimäen ja Someron vastaanottokeskusten johtaja Jussi Toopakka on saanut paljon kyselyitä Riihimäen vastaanottokeskukseen tulleilta pakolaisilta siitä, kuinka ja mistä he voisivat löytää töitä.

Ukrainalaispakolaisia voidaan työllistää ripeästi – käytännössä heti, kun he ovat jättäneet hakemuksensa ulkomaalaisrekisteriin tilapäisen suojelun statuksella.

Ukrainalaisten omaa koulutustaan ja osaamistaan vastaavan työpaikan saaminen Riihimäeltä riippuu muun muassa heidän kielitaidostaan.

”Moniin ammatteihin liittyy kielitaitovaatimuksia, mutta ei kaikkiin”, toteaa Herpiö.

Yritykset voivat tarjota töitä ukrainalaisille sähköpostilla osoitteeseen tyollisyyspalvelut@riihimaki.fi.