Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Riihimäellä pääsee kokeilemaan yhteistyörobotteja

6.10.2022 Tiedotteet Opi ja kasvata Työskentele ja yritä Robotiikka

Nainen käyttää yhteistyörobottia.

Riihimäellä on marraskuussa mahdollista päästä kokeilemaan erilaisia yhteistyörobotteja, kun Universal Robots cobottikiertue saapuu kaupunkiin. Perjantaina 4. marraskuuta järjestettävässä tapahtumassa on mahdollista kokeilla hitsausta, ruuvausta, konepalvelua ja lavaustehtäviä yhteistyörobotin avulla. Yhteistyörobotit ovat robotteja, jotka avustavat ihmisiä erilaisissa tehtävissä.

”Yhteistyörobotit, eli cobotit, ovat helppokäyttöisiä ja kustannustehokkaita robotteja teollisuuteen eikä niiden käyttö vaadi isoa sarjatuotantoa”, Machine Toolin sovelluspäällikkö Juho Liljamo sanoo.

Machine Tool on yhteistyörobottien maahantuoja ja järjestää cobottikiertueen yhdessä tanskalaisen Universal Robots yrityksen kanssa. Riihimäellä yhteistyökumppanina toimii Robotiikkakampus. Tapahtumassa esitellään joustavaa automaatiota yhteistyörobottien avulla.

”Tapahtumassa kaikki asiasta kiinnostuneet voivat tutustua yhteistyörobotteihin ja niiden tarjoamiin mahdollisuuksiin. Yleisö pääsee sekä kokeilemaan itse että kuulemaan kokemuksia yhteistyörobottien käytöstä ja siitä, miten niistä saa eniten irti”, Avoin RoboLab -hankkeen projektipäällikkö Elisa Utriainen sanoo.

Tapahtuman aamupäivä on suunnattu yrityksille ja edellyttää ennakkoilmoittautumista. Iltapäivällä tapahtuma on avoin opiskelijoille ja muille kiinnostuneille eikä osallistuminen edellytä ennakkoilmoittautumista.

Aika:

Perjantai 4.11.2022

klo 08.45 – 12.00 / yritykset (ilmoittautuminen etukäteen täällä)

klo 12.30 – 15.00 / oppilaat, henkilökunta, opiskelijat (avoin tapahtuma)

Paikka: Matkakeskus, Eteläinen Asemakatu 2, Riihimäki

Lisätiedot: Eeva Blomberg, projektityöntekijä, Robotiikkakampus, Avoin RoboLab -hanke, 040 662 1067, eeva.blomberg@riihimaki.fi