Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Riihimäellä koulutetaan vapaaehtoisia muistikavereita

2.2.2022 Tiedotteet Elä ja voi hyvin

Riksulassa järjestetään helmi-maaliskuun vaihteessa kahden illan Muistikaveri-koulutus. Muistikaveri on koulutettu vapaaehtoinen, joka tarjoaa muistisairautta sairastaville ihmisille tukea omannäköisen elämän jatkumiseen ja arvokkaan elämän kokemiseen. Koulutuksen järjestävät Riihimäen kaupungin toimintakykyä tukevat senioripalvelut ja Kanta-Hämeen Muistiyhdistys.

”Muistikaveri voi toimia esimerkiksi muistisairautta sairastavan ihmisen kalakaverina, teatterikaverina, lenkkikaverina, kauppakaverina – tai ihan vain kaverina yhteisen ajan jakamiseen,” sanoo Muistiyhdistyksen aluekoordinaattori Saila Lehtonen.

Koulutukseen ovat tervetulleita kaikki, jotka ovat kiinnostuneita tarjoamaan omaa aikaansa kotona asuville muistisairautta sairastaville. Osallistuminen on maksutonta, eikä se velvoita osallistujaa mihinkään. Kahden illan aikana tarjotaan muistisairauksien lisäksi myös perustietoa vapaaehtoistoiminnasta.

”Useita vapaaehtoisia toimii tälläkin hetkellä kotona asuvien ikääntyneiden ystävinä. Uusille ystäville on kuitenkin aina tarvetta. Etenkin kotona yksin asuvat, jotka sairastavat muistisairautta, ovat kärsineet pandemia-ajasta ja kaipaavat nyt muistikavereita. Koulutuksessa vapaaehtoiset saavat tietoa muistisairauksista sekä vinkkejä siitä mitä muistisairautta sairastavan kohtaamisessa tulee erityisesti huomioida,” kuvailee toimintakykyä tukevien senioripalveluiden toiminnanohjaaja Reija Lumivuokko.

Koulutuksen toteutuksessa on mukana myös Kanta-Hämeen Muistiyhdistyksessä viime syksynä käynnistynyt Oman elämäni sävelet -hanke. Hankkeen yhtenä tavoitteena on lisätä tietoutta musiikin vaikutuksista aivoterveyteen. Koulutuksessa hankkeen työntekijät kertovat miten vapaaehtoinen muistikaveri voi halutessaan tuoda tapaamisiin musiikillista sisältöä.

Koulutuksen aikataulu:

ma 28.2. klo 17–20
ma 7.3. klo 17–20

Ilmoittautumiset 23.2. mennessä Reija Lumivuokolle.