Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Riihimäellä kilpailtiin robotiikan mestaruuksista

15.12.2021 Tiedotteet Opi ja kasvata Robotiikka Perusopetus

Riihimäellä kilpailtiin kolmannen kerran robotiikan kaupungin mestaruuksista. Jokainen kaupungin peruskoulu oli ilmoittautunut kilpailuun ja kisatiimejä oli yhteensä komeasti 32. Nuorimmat oppilaat olivat kolmasluokkalaisia ja vanhimmat opiskelevat kahdeksannella luokalla.

Turnaus kilpailtiin tiimihaasteturnauksena, jossa kaksi joukkuetta yrittää minuutin aikana kerätä mahdollisimman monta pistettä Pitching In -pelihaasteesta. Oppilaat ovat suunnitelleet, rakentaneet ja ohjelmoineet robottinsa syyslukukauden aikana.

Tiimihaasteturnauksessa pelattiin viisi kierrosta ja tämän jälkeen kahdeksan parasta joukkuetta kohtasivat finaalikierroksella.

Turnauksen ratkaisua saatiin odottaa aivan viime sekunneille saakka. Eteläisen koulun Nimetön tiimi ja Karan koulun Trashmen onnistuivat finaalikierroksella mainiosti ja ylsivät 60 pisteen suoritukseen. Viimeisenä vuoroon tulleet runkosarjan kaksi parasta Harjunrinteen koulun Cube Drivers ja Pohjolanrinteen koulun Team Melor eivät kuitenkaan jännittäneet tiukassa paikassa vaan korjasivat turnauksen voiton 72 pisteen suorituksella. Viime keväänä MM-kisoissa esiintyneen Cube Driversin Inka Valli ratkaisi voittopokaalin kohtalon heittämällä pallot robotilla onnistuneesti koriin, kun peliaikaa oli jäljellä vain pari sekuntia.

Eteläisen kolmasluokkalaisista koostuva Nimetön Tiimi (Luka Hämäläinen, Aatos Jokinen ja Urho Silvennoinen) palkittiin kisamenestyksen ja tuomarihaastattelun perusteella turnauksen parhaana alakoulujoukkueena.

Parhaiten kisoissa menestyneet joukkueet saavuttivat myös edustusoikeuden helmikuussa Riihimäellä järjestettäviin VEX IQ -robotiikan SM-kisoihin.

Kilpailuissa oli mukana talkooväkeä, joka mahdollisti komean kisapäivän. Kiristyneen koronatilanteen vuoksi varmistus kisojen järjestämiselle saatiin vain vuorokausi ennen kisojen alkua. Tapahtuma järjestettiin ilman yleisöä.

Oppilaita kilpailuareenan äärellä.
Kaupungin sisäisten mestaruuskisojen nuorimmat kilpailijat olivat kolmasluokkalaisia ja vanhimmat kahdeksasluokkalaisia.