Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Rakkausfestivaali Lempin ohjelmakattaus on runsas

4.8.2022 Tiedotteet Koe ja näe Tapahtumat

Kaksi kättä, joista toinen antaa toiselle kädelle omenan. Tekstissä Lempi-festivaalin ajankohta.
Kuva: Juho Haavisto

Lempi-festivaali valloittaa Riihimäen keskusta-alueen kolmen päivän ajaksi 12.–14.8.2022. Ohjelmaa on musiikin, tanssin, teatterin, elokuvien ja leikkimielisten visailujen muodossa. Perjantai-ilta on tanssin hurmaa, kun Granitin aukion lavalla yleisöä liikuttaa tanssiyhtye Weranta klo 19. Illan päätteeksi on tiedossa itkua ja naurua kun lavalle hyppää klo 21 stand up -virtuoosi Johanna Tohni ruotimaan keski-ikäisten parisuhde-elämää. Romanttinen yöuinti maauimalassa ja seurakunnan Hämäläinen hääyö kuuluvat niin ikään perjantain ohjelmistoon.

Lauantaina Granitin aukion ohjelma jakautuu kahteen osaan. Iltaohjelma huipentuu huikean Erinin keikkaan klo 19. Sunnuntaina päivällä kuullaan myös valloittavan Diandran rakkauslauluja Riihimäen teatterin lavalla. Lemmen sanomaa viedään viikonloppuna myös hoivakoteihin, joissa esiintyy Janne Tulkki.

Rakkauspuistossa joogaa, meditointia ja runoutta

Sunnuntaina kaupunginmuseon piha-alue muuntautuu Rakkauspuistoksi. Päivän aikana on mahdollisuus joogata tai meditoida ohjatusti. Runojen maailmaan pääsee kuuntelemalla tai kirjoittamalla niitä työpajassa. Lavalla nähdään myös meditaatiomusiikkia livenä ja luentoja eri aiheista esimerkiksi rakkausrohtoja lähiluonnosta. Tapahtuman pääluennoitsijoina ovat onnellisuusprofessorina tunnettu Markku Ojanen, joka puhuu yhteisestä onnesta, ja parisuhdeterapeutti Pauliina Flang pohtii mitä ovat arjen rakkaudelliset parisuhdeteot.

Museon alueella on myös mongolialainen jurtta, jossa on tarjolla erilaista ohjelmaa ja työpajoja. Paikalla on lisäksi tuotemyyjiä ja kahvila, sekä ruokamyyntipiste.

Viikonlopun koko ohjelma löytyy Riihimäen kaupungin nettisivuilta sekä Rakkausfestivaali Lempin Facebook-sivulta.

Lempin tuottavat yhteistyössä Riihimäen kaupunki ja Magnum Live Oy. Tapahtumaa ovat tukeneet Hyria Koulutus Oy, Osuuskauppa Hämeenmaa, Etelä-Hämeen Osuuspankki, Riihimäen Kaukolämpö Oy, sekä Riihimäen pieni lelukauppa.