Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Rakkausfestivaali Lempi liikutti Riihimäellä tuhansia lemmennälkäisiä

17.8.2022 Tiedotteet Koe ja näe Tapahtumat

Granitin aukion lavalla esiintymässä Erin. Lavan edessä paljon väkeä. Kuvattu Lemi-festarieilla vuonna 2022.
Kuva: Asta Kohonen

Riihimäellä ensimmäistä kertaa järjestetyn Rakkausfestivaali Lempin yleisömäärä ylitti varovaisetkin toiveet kaikkien tapahtumapäivien osalta. Tapahtumassa oli yli 60 eri kohdetta, joissa vieraili kaikkiaan yli 6000 henkilöä. Seudulla järjestettiin samaan aikaan useita muitakin suuria tapahtumia, jotka osaltaan kasvattivat kaupungin ravintoloiden, hotellien ja kauppojen asiakasmääriä.

Mikäs oli lempiessä, kun säiden jumalat hellivät festivaaliyleisöä koko viikonlopun ajan.

Lempi-festivaali tarjosi muun muassa deittivisailua, lattarirytmejä ja joogaa

Perjantaina yleisö nautti sekä teatterista, stand upista, tanssista että yöuinnista. Lauantaina kuultiin rakkauslauluja ja nähtiin tanssiesityksiä sekä etsittiin treffiseuraa deittivisailussa.

”Oli hauskaa olla mukana Lempi-deitissä ja osallistujat olivat oikein mukavan oloisia. Illallistreffit herra C:n kanssa on sovittu, ja mennään yhdessä syömään kavereina. Lempi-viikonlopun aikana tuli hyviä kohtaamisia myös muiden miesten kanssa. Olen kuitenkin edelleen vapaa, joten hihasta saa tulla nykäisemään”, sanoo Neiti X Selja Turunen pilke silmäkulmassaan.

Lauantain pääkonsertti käynnistyi rautalankasointujen ja lattaritanssien tahdissa. Ilta huipentui valovoimaisen Erinin upeaan keikkaan. Sekä yleisö että artisti iloitsivat siitä, että keikka oli ikärajaton ja paikalla oli myös lapsia. Erilaisten arvioiden mukaan Granitin aukion tuntumassa oli lauantaina noin 2000–2500 ihmistä.

Sunnuntaina kaupungin museon pihalle rakennettuun Rakkauspuistoon löysi päivän aikana noin 500 kävijää, joka yllätti myös positiivisesti. Rakkauspuistossa kuultiin luentoja, nautittiin runoudesta, musiikista, meditaatioista, joogasta, äänimaljahoidoista sekä ihanista herkuista ja leivonnaisista.

”Palaute Rakkauspuistosta ja koko tapahtumasta on ollut pelkästään positiivista. Onnistuimme luomaan Riihimäelle viikonlopun ajaksi rakkauskuplan, joka tarjosi varmasti kaikille jotain”, sanoo kulttuurituottaja Asta Kohonen iloiten.

Lempiä tehtiin suurella joukolla ja sydämellä

Tapahtuman tuotannosta vastasi Riihimäen kaupungin kulttuuri- ja tapahtumapalveluiden tuotantotiimi. Tapahtuman järjestelyihin osallistui paljon kaupungin eri yksiköitä ja muita paikallisia toimijoita. Kaikkiaan tuotannossa oli mukana yli 40 yhteistyökumppania ja esiintyjää.

”Kolmen päivän festareiden taustalla tapahtuu ihan hirveästi, eikä tällaista projektia yksin tehdä. Meillä on ollut suuri ilo saada mukaan tukijoita yritysmaailmasta sekä huippuesiintyjien lisäksi loistotekijöitä järjestyksenvalvontaan, ensiapuun ja liikenteenohjaamiseen”, kiittelee Riihimäen kaupungin kulttuurituottaja Lyti Aaltonen kaikkia yhteistyökumppaneita.

Rakkausfestivaali Lempin tavoitteena oli vaalia rakkautta, yhdistää ihmisiä ja pitää hauskaa. Riihimäen väkiluvun kasvun toteutuminen nähdään vasta yhdeksän kuukauden päästä, jolloin ehkä päästään juhlistamaan uusia Lempi-vauvoja. Tapahtumalle on toivottu jatkoa myös tulevina vuosina.

”Rakkausfestivaali Lempi oli enemmän kuin osasin toivoa. Siellä oli kaikki elementit, joita olin miettinyt. Oli kiva huomata, että ulkopaikkakuntalaisiakin oli paljon. Tapahtuman jälkeen rakkaudellinen energia jäi leijumaan kaupungin ylle”, kiittelee rakkausfestivaali Lempin idean äiti Laura Jatala.