Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Rajoituksia ja sulkutoimia lievennetään Riihimäellä toukokuussa

24.4.2021 Tiedotteet

Riihimäen kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä on 23.4. päättänyt kaupungin tilojen osittaisesta avautumisesta ja ohjatun harrastustoiminnan laajenemisesta.

Koronatilanteen helpottuminen ilahduttaa sivistysjohtaja Jarkko Niirasta ja liikunta- ja hyvinvointipäällikkö Kati Hämäläinen-Myllymäkeä.

”Alueellinen koronatilanne on parantunut viime aikoina merkittävästi, ja sen vuoksi lasten ja nuorten liikuntaharrastusta koskevia rajoituksia voidaan alkaa purkaa asteittain. Toisaalta vaikka Kanta-Hämeessä koronan ilmaantuvuuslukua on saatu painettua alaspäin, ympäröivissä maakunnissa tilanne ei näytä yhtä hyvältä”, Niiranen ja Hämäläinen-Myllymäki muistuttavat.

Käsihygieniasta ja riittävistä turvaväleistä tulee edelleen huolehtia ja kasvomaskien käyttöä suositellaan.

Liikunnan harrastustoiminta laajenee vuonna 2001 ja sen jälkeen syntyneisiin

Maanantaista 26.4. alkaen lasten ja nuorten liikunnan harrastustoiminta laajenee. Ohjattuun lasten ja nuorten liikunnan harrastustoimintaan saavat osallistua vuonna 2001 syntyneet ja sitä nuoremmat.

Liikunta- ja hyvinvointikeskuksen sisäliikuntapaikkojen aukioloaikoihin, pienryhmäkokoon tai turvallisuusohjeistuksiin ei tule muutoksia. Kaikki pienryhmä- ja turvallisuusohjeet koskevat myös ulkoliikuntaa.

Maauimala avautuu toukokuun lopussa

Maauimala avautuu 31.5.2021 sen hetkiset koronarajoitteet huomioiden. Altaiden talvivauriot on korjattu ja vedenlasku aloitettu 22.4.2021. Uimahallin toukokuun toiminnasta ei ole vielä tehty päätöstä, vaan kaupunki seuraa tilanteen kehittymistä Riihimäen seudulla sekä Etelä-Suomen aluehallintoviraston ja THLn suosituksia.

Kirjasto ja nuorisotilat avataan, mutta asiakasmäärää rajataan

Kirjasto avautuu 3.5. alkaen rajoitetuin asiakasmäärin. Myös museot ovat auki rajoitetuin asiakasmäärin niin kuin tähänkin asti.

Nuorisopalvelut jatkavat jalkautuvaa nuorisotyötä ja yksilötapaamisia. Nuorisotilojen avoin ja kerhotoiminta käynnistyy viikolla 17 seuraavasti:

  • Ma 26.4. Animanga-kerho klo 18-21
  • Ti 27.4. klo 16-20 avoin toiminta 7 lk-17-v.
  • Ke 28.4. klo 17-20 avoin toiminta 7 lk-17 v.
  • To 29.4. klo 16-20 Tyttöjen ilta 7 lk-17-v.
  • Pe 30.4. klo 18-22 avoin toiminta 7 lk-17 v.

Henkilömäärä nuorisotilassa on yhtä aikaa maksimissaan 10 henkilöä mukaan lukien ohjaajat. Tarvittaessa vuoron puolessa välissä on vaihto, joten yhden illan aikana kävijöitä voi olla siis enemmän. Periaate on sama millä toimittiin tammikuussa.