Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Rajoitukset jatkuvat elokuun loppuun, nuorten rokotukset käynnistyvät

6.8.2021 Tiedotteet

Riihimäen häiriötilanteiden johtoryhmä on päättänyt jatkaa voimassa olevia rajoituksia elokuun loppuun saakka. Rajoitukset olivat aiemmin voimassa 15. elokuuta asti. Päätös on linjassa maakunnallisen pandemiaryhmän tekemän suosituksen kanssa.

Tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että tilaisuuksissa, ryhmäharrastustoiminnassa ja julkisissa tiloissa on edelleen tärkeää välttää fyysistä kontaktia, suosia kasvomaskia ja huolehtia käsihygieniasta. Maakunnan voimassa olevat rajoitukset löytyvät kootusti Kanta-Hämeen keskussairaalan verkkosivuilta. Kanta-Häme on koronan osalta kiihtymisvaiheessa.

Riihimäen kaupungin palveluiden osalta rajoitukset tarkoittavat seuraavaa:
– Riihimäen varhaiskasvatuksessa, peruskouluissa, lukiossa ja koulujen kerhotoiminnassa noudatetaan keväällä käytössä olleita toimintatapoja. Tämä tarkoittaa sitä, että yläkouluissa ja lukiossa tulee käyttää kasvomaskeja. Maskisuositus ei koske alakoulujen 1–5-luokkia. Lisäksi peruskouluissa, lukiossa ja koulujen kerhotoiminnassa opetus toteutetaan vakiintuneissa ryhmissä ja vältetään koulun ulkopuolisia vierailuja. Kontaktien välttämiseksi ekaluokkalaisten vanhempien toivotaan jättävän lapsensa koulun portille.
– Kaupunki noudattaa tapahtumien ja tilaisuuksien järjestämisessä maakunnallisia suosituksia.
– Maauimalan kausi päättyy aiemmin ilmoitetun mukaisesti 8.8. ja uimahalli avataan 16.8. Uimahallissa asioivia kehotetaan noudattamaan voimassa olevia suosituksia sekä seuraamaan liikunta- ja hyvinvointikeskuksen viestintää ja tarkempia asiakasohjeistuksia.
– Riihimäen kaupunginvaltuuston ensimmäinen kokous järjestetään maanantaina 16.8. Uramon koululla. Kontaktien minimoimiseksi kaupunki toivoo kaupunkilaisten seuraavan kokousta kaupungin YouTube-kanavan kautta. Uusien valtuutettujen koulutukset järjestetään etänä. Kaupunginhallitus ja muut toimielimet päättävät itse kokoontumistapansa.

Riihimäen seudun terveyskeskuksen kuntayhtymä on tänään tiedottanut käynnistävänsä 12–15-vuotiaiden koronarokotukset yhdessä kouluterveydenhoitajien kanssa. Rokotukset voidaan aloittaa asetusmuutoksen voimaan tulon jälkeen 9.8. Yli 12-vuotiaille lapsille ja nuorille voidaan käyttää BioNTech-Pfizerin Comirnaty- sekä Modernan Spikevax -rokotetta. Rokotusten ottaminen on vapaaehtoista.
Viikolla 33 käynnistyvistä Riihimäen seudun nuorten rokotuksista löytyy yksityiskohtaisempaa tietoa terveyskeskuksen verkkosivuilta. Koulut tiedottavat tarkemmista koulu- ja luokkakohtaisesta rokotusaikataulusta myöhemmin.

Lisätietoja:
Kaupunginjohtaja Jere Penttilä, puh: 050 432 7600
Sivistysjohtaja Jarkko Niiranen, puh. 050 526 3175