Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

R-kyyti jatkaa Riihimäellä vuodenvaihteen jälkeen

16.11.2022 Tiedotteet Asu ja rakenna Vaikuta ja tutustu Julkinen liikenne Kutsukyyti Liikenne ja kadut Päätöksenteko

Riihimäen kaupungin tekninen lautakunta päätti, että R-kyyti jatkaa Riihimäellä vuodenvaihteen jälkeen. Lautakunta teki päätöksen kokouksessaan 15. marraskuuta.

R-kyydin saatavuutta parannetaan vuodenvaihteen jälkeen erityisesti viikonloppuiltaisin. Sen ajoa puolestaan vähennetään sellaisista ajankohdista, jolloin matkustajia on ollut hyvin vähän.

R-kyyti tilataan joko Reitit ja liput -sovelluksella tai puhelimitse. Vuodenvaihteen jälkeen puhelintilauksiin tulee euron maksu soittokerralta paikallispuhelumaksun lisäksi. Tämä vähentää puhelintilausten järjestämisestä syntyviä kustannuksia ja ohjaa R-kyytiläisiä käyttämään tilaussovellusta.

Tammikuun alusta lähtien myös aikataulutettua paikallisliikennettä parannetaan Riihimäellä. Esimerkiksi sairaalalle kulkevien paikallisbussien vuoroväli on tammikuun alusta lähtien kaksi kertaa tunnissa ja Pohjankorpeen kulkevia paikallisbussivuoroja lisätään useina kellonaikoina. Lisäystä on tulossa myös muun muassa paikallisliikenteen aikataulutettuihin työmatkayhteyksiin.

R-kyydin ja aikataulutetun paikallisliikenteen muutokset tulevat voimaan 1. tammikuuta ja ne ovat voimassa 4. kesäkuuta asti.

Suunnittelun ja toiminnanohjauksen vastuualue Kaupunkiympäristön suunnittelun palvelualue Joukkoliikenne Kaupunkipyörät Yleinen palaute joukkoliikenteestä joukkoliikenne@riihimaki.fi.