Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Pyörillä ilman moottoreita -haastekisa starttaa lauantaina 4.5.

8.5.2024 Tiedotteet Elä ja voi hyvin Liikunta Hyvinvointi

Kaksi nuorta pyöräilykypärät päässä.
Tässä kisassa nopeus ei ratkaise. Kuva: Pixabay

Hyvinkään ja Riihimäen kaupunkien liikuntapalvelut järjestävät Pyörillä ilman moottoreita -haastekisan tänä vuonna jo 23. kerran. Kisa alkaa lauantaina 4. toukokuuta ja päättyy sunnuntaina 19. toukokuuta. Riihimäkeläiset ovat voittaneet kisan useammin kuin hyvinkääläiset, mutta nyt voitto on parina viime vuonna mennyt niukasti Hyvinkäälle. Otetaanko tänä vuonna valtikka takaisin Riihimäelle?

Pyöräile, rullaluistele, kelaa

Kisan tarkoituksena on saada kuntalaiset liikkumaan haastekuntaan pyörillä, rullaluistimilla, rullasuksilla tai esimerkiksi kelaamalla. Haasteeseen on mahdollisuus osallistua myös sähköavusteisella polkupyörällä, joille on oma luokkansa.

Lähtö Korttionmäen levähdyspaikalta

Haastekisan reitti lähtee Riihimäeltä Korttionmäen levähdyspaikalta (Arolammin ja Metsurinkadun läheisyydessä) ja kulkee kevyen liikenteen väylää Arolammintietä kohti Hyvinkäätä. Riihimäkeläisten kääntöpaikka on Hyvinkäällä Golftien levähdyspaikka, joka toimii niin ikään hyvinkääläisten lähtöpaikkana. Reitin pituus on edestakaisin on noin 16 kilometriä.

Haastekunnassa täytetään suoritus-/arvontalipuke ja palataan takaisin samaa reittiä. Lipukkeita on saatavissa levähdyspaikkojen postilaatikoista ja sama lomake käy niin Hyvinkäällä kuin Riihimäelläkin. Lomakkeelle pitää vain rastittaa lähtöpaikka. Riihimäellä suorituskortteja saa maanantaista 29. huhtikuuta alkaen Tietotuvasta ja kirjastolta tai ne voi tulostaa itse. Hyvinkäällä suorituskortteja voi noutaa kaupungintalon aulasta, kirjastosta, Willansillan infopisteeltä tai tulostaa Hyvinkään kotisivuilta.

Vain yksi suorituskerta päivässä hyväksytään. Haastekisan suorituskerrat lasketaan yhteen ja enemmän suoritusmerkintöjä saanut kunta voittaa.

Jokainen haastekisan osallistuja liikkuu omalla vastuullaan. Kypärän käyttöä suositellaan lämpimästi!

Pääpalkintona sadan euron lahjakortit

Pääpalkintona arvotaan kaikkien osallistujien kesken kaksi Hyvinkään Intersportin lahjoittamaa 100 euron lahjakorttia ja Riihimäen Sportian 100 euron lahjakortti. Lisäksi kisaan osallistuneiden kesken arvotaan pienempiä tuotepalkintoja.

Yksin tai yhdessä

Pyöräilyn edistäminen Riihimäen ja Hyvinkään seuduilla ry:n vetämät yhteislenkit lähtevät kääntöpaikoilta (säävaraus) ja niihin voi ilmoittautua etukäteen heidän omilla sivuillaan.

Yhteislenkkipäivät

lauantaina 4. toukokuuta
kello 11.00 Lähtö Hyvinkää-Riihimäki-Hyvinkää, ohjaajana Patricia Holmberg
kello 12.15 Lähtö Riihimäki-Hyvinkää-Riihimäki, ohjaajana Jussi Gustafsson

sunnuntaina 19. toukokuuta
kello 12.15 Lähtö Riihimäki-Hyvinkää-Riihimäki, ohjaajana Jussi Gustafsson

Kaksi vanhempaa henkilöä pyöräilevät kesällä vehreässä maastossa.

Lisätiedot