Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Pyöräilytalvi polkaistiin käyntiin myös Riihimäellä

17.11.2021 Tiedotteet Elä ja voi hyvin Asu ja rakenna Liikenne ja kadut Liikunta

Riihimäen rautatieasemalla, Kalevankadulla ja Pohjolankadulla toivotettiin maanantaiaamuna talvipyöräilykausi tervetulleeksi ja jaettiin pimeänä kulkeville pyöräilijöille ajovaloja.

”Tilanne on vuosi vuodelta parempi ja työmatkapyöräilijät ovat alkaneet näkyä entistä loisteliaammin”, toteaa tempauksen organisaattori Anni Antila We Cycle Riksu -verkostosta.

We Cycle Riksu on paikallinen pyöräilyn edistämisen verkosto Riihimäellä.

”Koulujen läheisyydessä tilanne on valitettavasti heikompi, ja tänä vuonna jalkaudutaankin HAMKin opiskelijoiden kanssa myös koulujen läheisyyteen”, toteaa Hämeen ammattikorkeakoulun lehtori Sonja Heikkinen lähes yhteen ääneen kaupungin liikennesuunnittelijan Maarit Haverisen kanssa.

Tempaus oli osa valtakunnallista Pyöräilytalvi-kampanjaa, joka muistuttaa 15.–19.11.2021 kaikkia siitä, ettei pyöräily talvellakaan ole mitenkään erikoista tai vaativaa. Riihimäellä sen organisoi kaupunkilaisaktiivi Antila taustajoukkoineen ja mukana oli Riihimäen kaupungin lisäksi Hämeen ammattikorkeakoulun liikennealan väkeä. Valoja sponsoroi Riihimäen kaupunki, HAMK liikenneala sekä Pyöräliiton valtakunnallisen Talvipyöräily-kampanjan pääsponsori Ramboll.

Valoja jaettiin Riihimäen rautatieasemalla klo 6–7.30 ja sen jälkeen Pohjolankadulla ja Kalevankadulla sekä lopuksi vielä Riihimäen lukiolla.

Laki velvoittaa, että pyörässä on oltava valot pimeällä ajettaessa, koska pyörä on samaan tapaan ajoneuvo kuten autot ja mopotkin. Etuvalon on oltava valkoinen tai vaaleankeltainen ja takavalon punainen. Polkupyörään kiinnitetyn kiinteän valaisimen sijasta voi käyttää myös ominaisuuksiltaan vastaavia pyöräilijään kiinnitettyjä valaisimia, kuten otsalamppua.

Kaupunkipyörä. Maassa on vähän lunta.
Pimeällä pyörässä on oltava sekä etuvalo että takavalo.