Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Pelkäätkö että tekoäly päättää puolestasi?

28.4.2021 Tiedotteet

Robotiikkakampus järjestää keväällä 2021 Riihimäen kansalaisopiston kanssa maksuttoman Ihmiset ja robotiikka -luentosarjan. Kaikille aihepiiristä kiinnostuneille tarjoutuu poikkeuksellinen mahdollisuus päästä kuulemaan robotiikan ja ihmisen vuorovaikutukseen liittyvistä eettisistä, psykologisista ja sosiologisista kysymyksistä. Luennolla robotisaation haastavaa aihepiiriä käsitellään maanläheisesti arjen esimerkkien kautta.

Luentosarja sisältää kolme luentoa, joista ensimmäinen on torstaina 29.04. klo 17 – 18. Luennoitsijana toimii kognitiotieteen dosentti Michael Laakasuo Helsingin yliopistosta.

Robotiikan ymmärtäminen on kansalaistaito

Arki- ja työelämässä kohtaamme väistämättä entistä enemmän robotiikkaa ja tekoälyä erilaisissa tehtävissä, kuten terveydenhuollon ja pelastustoimen parissa. Tarvitsemme teknologiaan painottuneen keskustelun lisäksi eettisiä, psykologisia ja sosiologisia näkökulmia ja pohdintoja teknologian taustalla olevista algoritmeistä ja valinnoista.

Robotiikkakampuksen kehittämisjohtaja Esa Santakallion mukaan robotiikan, tekoälyn ja algoritmien osaaminen on tulevaisuuden kansalaistaito, sillä jatkuvasti teknologisoituva maailma asettaa ihmiselle aivan uudenlaisia vaatimuksia. ”Mitä paremmin ymmärrämme teknologian kehitystä ja mahdollisuuksia, sitä paremmin voimme vaikuttaa robotiikkaan ja tekoälyyn arjessamme. Robotiikka voidaan pitää tulevaisuuden yleissivistyksenä”, Santakallio toteaa.

Linkki ilmoittautumiseen