Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Paikallisliikenteen nimeksi on tulossa R-liikenne

12.11.2021 Tiedotteet Elä ja voi hyvin Asu ja rakenna Joukkoliikenne

Riihimäen kaupunki toteutti 6.10.–20.10 kyselytutkimuksen, jolla selvitettiin asukkaiden näkemyksiä paikallisliikenteestä.  Kyselyyn saatiin yhteensä 200 vastausta.

Kyselyllä kerättiin samalla ehdotuksia paikallisliikenteen uudeksi nimeksi. Nimiehdotuksia tuli runsaasti ja pääosa niistä kytkeytyi eri tavoin R-kirjaimeen. Osa ehdotuksista on sellaisia, että nimi on varattu jo muuhun käyttöön.

Paikallisliikenteen nimeksi on tulossa R-liikenne ja paikallislinja-autojen nimiksi R-bussi. Lopullisen päätöksen nimestä tekee Riihimäen kaupungin tekninen lautakunta, joka käsittelee nimiehdotusta 16. marraskuuta. Nimikilpailun voittajaksi valittavan nimiehdotuksen tekijä palkitaan tämän jälkeen.

Vastaajat antoivat Riihimäen paikallisliikenteen yleisarvosanaksi keskimäärin 8-. Yksittäisistä arvioitavista tekijöistä matkustusmukavuus sai parhaat arviot ja vuorotarjonta heikoimmat. Erot eri tekijöiden välillä olivat kuitenkin pieniä ja kaikki arvioitavana olleet asiat saivat melko hyvän arvosanan.

Vastaajissa oli sekä henkilöautoilijoita että paikallisliikennettä ahkerasti käyttäviä. Säännöllisesti päivittäin tai viikoittain Riihimäen paikallisliikennettä käyttävät arvioivat palvelun selvästi paremmaksi kuin ne, jotka eivät käytä paikallisliikennettä tai käyttävät sitä satunnaisesti. Paikallisliikenteen käyttäjät antoivat paikallisliikenteen kouluarvosanaksi 8+ ja ne, jotka eivät käytä paikallisliikennettä antoivat sille mielikuvansa perusteella arvosanan 7+.

Riihimäen kaupunki panostaa joukkoliikennepalveluiden kehittämiseen. Tavoitteena on kasvattaa joukkoliikenteen matkustajamäärää, joka omalta osaltaan mahdollistaa paikallisliikenteen palveluiden kehittämisen entistä paremmaksi.

Suunnittelun ja toiminnanohjauksen vastuualue. Kaupunkiympäristön suunnittelun palvelualue. Joukkoliikenne, kaupunkipyörät.