Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Paikallisliikenteen linjat palaavat liikenteeseen – R-kyyti jatkaa liikennöintiä

8.8.2022 Tiedotteet Asu ja rakenna Julkinen liikenne Kutsukyyti

Paikallisliikenteen bussi rautatieaseman edustalla
Kuva: Teemu Heikkilä

Riihimäen paikallisliikenteen, R-liikenteen, syksyn aikataulut ja reitit otetaan käyttöön 10. elokuuta. Linja-autojen reitteihin ja aikatauluihin on tehty paljon uudistuksia viime kevääseen verraten.

”Muutoksilla varmistetaan mahdollisimman hyvä palvelu muun muassa yleisimmillä koulumatkoilla ja yhteyksillä Helsingin suuntaan lähteviin lähijuniin. Samalla parannetaan matkustajien vaihtomahdollisuuksia bussilinjalta toiselle ja vähennetään paikallisliikenteen myöhästymisiä, joita esiintyi etenkin viime keväänä”, sanoo liikennetekniikan asiantuntija Kimmo Männistö.

Syksyn linja-autoliikenteen sähköisen aikataulujulkaisun löydät täältä. Painettua aikataulujulkaisua saat muun muassa rautatieasemalta, Tietotuvasta, Riksulasta, kirjastosta ja sairaalasta.

R-kyyti palvelee kaikkina viikonpäivinä

R-kyytikokeilu jatkuu Riihimäellä syksyllä aikataulutetun liikenteen rinnalla. R-kyyti korvaa aikataulutettua liikennettä hiljaisina aikoina, kuten varhaisina aamuina, iltoina ja viikonloppuina.

Se palvelee matkustajia kuitenkin päivittäin eli maanantaista perjantaihin klo 5–23 ja lauantaisin sekä sunnuntaisin klo 7–17. R-kyydillä pääset myös paikkoihin, jonne muiden bussien kyydissä ei pääse.

”R-kyytiä kehitetään syksyn kuluessa palveluksi, joka kulkee pääasiassa pysäkiltä pysäkille, mutta kyydin tilaaminen osoitteesta osoitteeseen onnistuu jatkossakin osittain. Apuvälineen kanssa liikkuville taataan edelleen mahdollisuuksien mukaan kuljetus ovelta ovelle”, Männistö kertoo.

Löydät lisätietoa R-kyydistä täältä.

Koululaisten matkaliput ovat myynnissä

Peruskoululaisten ja toisen asteen opiskelijoiden lukukausi- ja lukuvuosiliput ovat nyt myynnissä. Koululaiset ja opiskelijat voivat kuitenkin kulkea maksutta R-liikenteen linja-autoissa 10. elokuuta.

Jos ostat koululaisen tai opiskelijan mobiililipun, joudut kirjautumaan uudelleen Reitit ja Liput -sovellukseen, vaikka sinulla olisi ollut lippu edellisvuonna. Tämä vaatii pääsyn koulun tai oppilaitoksen oppilas- tai opiskelijasähköpostiin.

Koululaisten ja opiskelijoiden näyttölipun voit ostaa Tietotuvasta, jonne tarvitset mukaasi koulun tai oppilaitoksen leimalla varustetun tilauslomakkeen sekä valokuvan itsestäsi. Tietotupa sijaitsee osoitteessa Eteläinen Asemakatu 2 ja se on avoimena ma–to klo 8–15 sekä perjantaisin ja aattopäivinä klo 8–14.30.

Löydät lisätietoa lipuista sekä tilauslomakkeen täältä.

Koululais- ja opiskelijaliput eivät kelpaa R-kyydissä koulupäivinä klo 5–16. Tällä pyritään välttämään R-kyydin ruuhkautumista.

Suunnittelun ja toiminnanohjauksen vastuualue. Kaupunkiympäristön suunnittelun palvelualue. Joukkoliikenne, kaupunkipyörät.