Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Paikallisliikenteen linja 2 palaa liikenteeseen R-kyydin rinnalle

15.6.2022 Tiedotteet Asu ja rakenna Julkinen liikenne Kutsukyyti

Paikallisliikenteen linja 2 palaa liikenteeseen torstaista 16.6.2022 klo 6.15 alkaen. Varuskunnasta sairaalalle kulkeva linja liikennöi 9.8.2022 asti ma–pe klo 6.15–11.15 ja 12.45–17.30. Tarkempi aikataulu ja reitti löytyvät kaupungin verkkosivuilta.

Linja 2 palaa liikenteeseen R-kyydin saatavuusongelmien vuoksi. R-kyydin suosion vuoksi kyydin saaminen tiettyinä kellonaikoina on ollut hankalaa. Etenkin Riihimäen sairaalan suuntaan oleville kyydeille on ollut kysyntää. Linjan 2 käyttöönotolla pyritään vähentämään R-kyydin tilaustarvetta tietyillä reiteillä ja samalla antamaan tilaa muualle kuin varuskuntaan tai sairaalaan suuntautuville R-kyydeille.

Pöyrynkadulla on vesihuollon työmaa, jonka takia linjaa 2 joudutaan ajamaan heti 16.6.2022 alkaen poikkeusreittiä. Pöyrynkadun kapeuden takia työmaan ohi on erittäin hankalaa järjestää kulku linja-autolle. Näin ollen linjalla 2 joudutaan jättämään ajamatta Pöyrynkatu ja Kaunolanraitti (Vankila). Lähimmät korvaavat pysäkit löytyvät Tienhaarantieltä. Poikkeusreittiä joudutaan tämän hetken tiedon mukaan ajamaan noin kuukausi. Katso tästä kartta poikkeusreitistä.

R-kyydissä on esiintynyt myös muita ongelmia, joita on korjattu tai korjataan mahdollisimman nopeasti.

Tämä viikko on Riihimäen paikallisliikenteessä maksuton viikko. Asiasta ei ole edellä mainittujen ongelmien takia tiedotettu aiemmin. Ongelmien vuoksi maksuttomuutta jatketaan 21.6.2022 asti. Sovelluksella R-kyytiä tilatessa kannattaa ennen maksua muistaa valita ”Aikuinen – paikanvaraus” tai ”Lapsi – paikanvaraus”, jotta tilauksesta ei mene maksua.

R-kyyti on osa useamman kunnan kokeiluhanketta, johon saadaan liikkumisen ohjauksen valtionavustusta Traficomilta. Hanke jatkuu vuoden loppuun saakka. 10.8.2022 alkaen R-kyydin lisäksi paikallisliikenteeseen tulee jälleen useampi aikataulutettu linja.

R-kyydistä toivotaan palautetta, jotta palvelua voidaan kehittää jo kokeilun aikana ja arvioida kokeilun tuloksia. Anna palautetta R-kyydistä palautelomakkeella.

Palautelomakkeen voi täyttää useita kertoja. Voit antaa palautetta myös tilauskeskuksen asiakaspalvelijoille.

Suunnittelun ja toiminnanohjauksen vastuualue. Kaupunkiympäristön suunnittelun palvelualue. Joukkoliikenne, kaupunkipyörät.