Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Osbun kolmanneksi suosituin ehdotus, Peltosaaren skeittiparkin laajentaminen, etenee

29.8.2022 Tiedotteet Vaikuta ja tutustu Elä ja voi hyvin Osallistuva budjetointi Liikunta

Peltosaaren skeittipuiston laajennusurakka on edennyt siihen vaiheeseen, että pian päästään tekemään betonirakenteita. Skeittaamaan uudistettuun puistoon pääsee jo tämän syksyn aikana.

Skeittiparkin laajennuksen pohjatyöt on tehty kaupungin omana työnä. Betonirakenteet tekee Dunright Oy ja aliurakoitsijana toimii Rujo Skateparks Oy. Urakan hinnaksi muodostuu 61 000 euroa.

”Skeittipuiston tasaista skeitattavaa asvalttiosuutta laajennetaan, puistoon tehdään uutta betonirakennelmaa ja alueen valaistusta parannetaan. Peltosaaren skeittiparkin laajennuksessa huomioidaan myös tulevaisuuden käyttötarpeet siten, että pohjat tehdään koko saadulle alueelle. Näin puiston kehittämistä on helppo jatkaa myöhemmin”, sanoo Riihimäen kaupungin vs. liikunta- ja hyvinvointipäällikkö Markus Rantsi

Skeittiparkin alueelle tulee myös uusi 10-metrinen kaksipuoleinen betonilegali eli laillinen graffitiseinä. Hankkeesta vastaa Riihimäen kaupungin kulttuuri- ja tapahtumapalvelut osana katutaiteen edistämistoimia.

Skeittiparkin laajennus oli tämän vuoden kolmanneksi suosituin Osbu-idea

Peltosaaren skeittipuiston kehittäminen oli tämän vuoden osallistuvan budjetoinnin ehdotuksista kolmanneksi suosituin. Siihen on varattu 85 000 euroa, joka sisältää kehitystyön nykyisen jäähallin vieressä olevan 300 neliön suuruisen skeittiparkin betonisen laajennuksen. Kustannusarviossa on huomioitu myös maapohjatyöt ja alueen valaistus rajauksineen. Skeittipuiston kehittämistä äänesti 196 riihimäkeläistä.

”Yhteistyö kaupungin kanssa on ollut erittäin toimivaa, ja vihdoin jo vuoden kestänyt valmistelutyö tuottaa tulosta”, sanoo osbu-aloitteen tehnyt Tomi Hänninen tyytyväisenä.