Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Perusopetuksen järjestäminen karanteenissa tai eristyksessä oleville, karanteenipäätöstä odottaville ja altistuneille oppilaille

19.1.2022 Tiedotteet Elä ja voi hyvin Asu ja rakenna Opi ja kasvata Korona Perusopetus

Vaikean koronatilanteen vuoksi Kanta-Hämeen pandemiaryhmä on toivonut, että koulujen etäopetukseen oltaisiin oikeutettuja muutenkin kuin viranomaisen tekemän karanteeni- tai eristystodistuksen kanssa. Kanta-Hämeen terveydenhuollon kapasiteetti ei tällä hetkellä riitä todistusten kirjoittamiseen eikä jäljitys- tai testauskapasiteetti riitä kaikkien oireisten koululaisten testaamiseen terveydenhuollossa. Myös Opetushallitus suosittelee, että opetuksen järjestäjät suhtautuvat myönteisesti opetuksen järjestämiseen oppilaalle, jolla on koronavirustartunta tai joka on altistunut.

Riihimäen kaupunki huomioi omassa toiminnassaan edellä mainittujen tahojen toiveen ja suosituksen. Riihimäellä perusopetuikseen poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin on oikeutettu:

  • oppilas, joka on asetettu karanteeniin tai eristykseen terveysviranomaisen toimesta
  • oppilas, jolla on koronavirustartunta, mutta vointinsa mukaan kykenee opiskelemaan
  • oppilas, joka on perheessä tai lähipiirissä altistunut koronavirukselle
  • oppilas, joka odottaa karanteenipäätöstä

Poissaolon kestossa oppilas noudattaa terveysviranomaisten voimassaolevia ohjeita. Oppilaan ja/tai huoltajan tekemän ilmoituksen jälkeen rehtori tekee asiasta viranhaltijapäätöksen. Tällöin oppilas on oikeutettu opetusjärjestelyiden lisäksi ateriapakettiin. Ateriapakettien noutamisesta rehtorit ohjeistavat asianosaisia erikseen.

Karanteenin aikana opettaja antaa oppilaalle tehtäviä sovitulla tavalla. Mahdollisuuksien mukaan opetuksessa hyödynnetään etäyhteyksiä. Jos lapsi on sairas, merkitsevät vanhemmat hänelle Wilmaan sairaspoissaolon ja tuolloin tehtäviä ei tarvitse tehdä. Oppilas- ja opiskeluhuollon palvelut toimivat normaalisti etäyhteyksiä hyödyntäen.

Oireettomat ja kahdesti rokotetut voivat jatkaa koulussa oireiden ilmaantumista seuraten ja hyvää hygieniaa noudattaen sekä tarpeettomia kontakteja välttäen.

Ohessa kerrottu ohjeistus koskee ainoastaan koronatilanteesta johtuvia tilanteita. Muissa poissaoloissa ja sairauksissa noudatetaan vanhoja, normaaleja käytänteitä. Ohjeistusta noudatetaan 20.1. alkaen ja koteja tiedotetaan Wilman kautta, kun tilanne palautuu normaaliksi.

Tiedotetta täsmennetty 19.1.2022: lisätty sana perusopetus otsikkoon ja toisen kappaleeseen.