Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Monikulttuurinen ja hyvien tekojen Riihimäki

9.3.2023 Tiedotteet Elä ja voi hyvin Maahanmuuttajien palvelut Tapahtumat Vapaaehtoistoiminta

Viikolla 12 vietetään kansainvälistä rasisminvastaista viikkoa.

Punaisen Ristin Riihimäen osasto, Riihimäen kaupunki, Riihimäen seurakunta, Hyria sekä Ö-talo järjestävät yhdessä kaikille avointa ohjelmaa osana kansainvälistä rasisminvastaista viikkoa 20.–26. maaliskuuta. Rasisminvastaisen viikon tarkoituksena on kannustaa jokaista tarkastelemaan omia ajattelumalleja ja haastaa kaikki toimimaan rasismia vastaan – kansalaisuudesta, ihonväristä, uskonnosta tai etnisestä taustasta riippumatta.

Riihimäellä viikon teemana on yhteisöllisyys sekä arjen hyvät teot. Kirjaston Samuli Parosen Sali on avoinna 13.−28.3.2023  ja siellä voi käydä tutustumassa Riihimäelle muualta tulleiden ajatuksista, miltä tuntuu asua Riihimäellä ja samalla voi kirjata ylös Hyvien tekojen puuhun, millaisia tekoja omassa arjessa on helppo toteuttaa.

Seurakunta järjestää mm. rasisminvastaisen musiikki- sekä keskusteluillan, nuorille tortilla-torstai tapahtuman sekä ukrainalaisten toteuttaman pop-up-kahvilan. Riksulassa on mahdollisuus osallistua tilataideteos Monet kasvot toteuttamiseen sekä Hyrian kauneusalan opiskelijoiden hyvinvointihetkeen. Riksulassa on myös kaikille avoin SPR:n Suomi-kahvila, jossa opetellaan kahvittelun ohessa suomen kieltä ja tutustutaan uusiin ihmisiin. Viikko huipentuu monikulttuuriseen juhlaan, jossa on tarjolla elävää musiikkia. Rasisminvastaisen viikon koko ohjelma päivitetään tapahtuman omaan Facebook-tapahtumaan.

Rasisminvastaisen viikon ohjelma

Maanantai 20.3.

Klo 13–15 SPR:n Mitä kuuluu -penkki, Jukka Jalosen puisto, säävaraus.

Tiistai 21.3.

Klo 11–16 Avoimet ovet, SPR:n toimisto, Keskuskatu 1.
Klo 17–20 ukrainalaisten järjestämä pop-up-kahvio. Kirkkopuiston seurakuntakoti, Kirkkopolku 2. Myynnissä ukrainalaisia herkkuja. Käteismaksu. Tuotot Riihimäellä asuvien ukrainalaisten lasten ja perheiden hyvinvointiin.

Keskiviikko 22.3.

Klo 13–15 Pelirasti, SPR:n toimisto, Keskuskatu 1.
Klo 20 Rasisminvastainen ilta, Keskuskirkko, Hämeenkatu 5. Pekka Simojoki ja EtCetera-kuoro. Maahanmuuttajan kokemuksia. Kahvio.

Torstai 23.3.

Klo 14–18 Hyrian kauneusalanopiskelijoiden hyvinvointihetki. Riksulan järjestötila, Eteläinen Asemakatu 2. Kaikille avoin, maksuton. Varaudu odottamaan vuoroasi.
Klo 16–19 SPR:n Läksyhelppi, Riksula, Eteläinen Asemakatu 2.
Klo 17–19 SPR:n Suomi-kahvila, Riksula, Eteläinen Asemakatu 2.
Klo 17–19.30 suomalaisten ja ukrainalaisten nuorten tortillatorstai. Kirkkopuiston seurakuntakoti, Kirkkopolku 2. Etukäteisilmoittautumiset petja.heiskanen@evl.fi.

Perjantai 24.3.

Klo 17–19 Ukraina-ilta, Riksula, Eteläinen Asemakatu 2. Tutustumista ja kahvittelua.
Klo 20 Päätösbileet Ö-talo, Öllerinkatu 9. Kaikille avoin.

Sunnuntai 26.3

Klo 11.30−  Pyhiinvaellus Keskuskirkolta kappelikirkolle. Ukrainalaisten kokemuksia pakolaisuudesta.

 

Yhteisötaideteos Monet Kasvot, Riksula, Eteläinen Asemakatu 2. Maanantaista perjantaihin klo 9–15.  Tutustu ja osallistu!

Samuli Parosen sali, kirjasto (Kauppakatu 16). Ajatuksia Riihimäestä, ilon aiheista sekä arjen hyvistä teoista.  Näyttely ja yhteisötaideteokset 13.–28.3.2023. Tutustu ja osallistu!

Lisätiedot

Virva Hyvärinen, SPR Riihimäen osasto, p. 040 7731738