Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Maauimala avautuu maanantaina, asiakasmääriä rajataan

28.5.2021 Tiedotteet

Riihimäen maauimala avataan maanantaina 31.5.2021 kello 7. Koronapandemian vuoksi maauimalassa noudatetaan paikallisia koronarajoituksia. Tämä tarkoittaa muun muassa asiakasmäärien ja aukioloaikojen rajoittamista. Rajoitukset ovat voimassa 15.6. saakka.

Uimalan alueen kävijämääriä rajoitetaan sosiaali- ja terveysministeriön 27.5. antaman ohjeen mukaisesti. Tämä tarkoittaa sitä, että 50 metrin altaan yhdellä radalla saa olla kerrallaan 20 uimaria. Syvässä altaassa ja lasten altaassa saa olla enintään 20 lasta. Yhtä aikaa maauimalan alueella voi olla terveysturvallisuudesta huolehtien ja omiin lohkoihin jaettuna 200 ihmistä.

Muut huomioitavat asiat:

  • Yhden asiakkaan käyntiaika on rajoitettu kahteen tuntiin. Aikarajan noudattamista valvotaan.
  • Uimalassa on käytössä vain maauimalan pukuhuoneet ja suihkut. Tämä tarkoittaa sitä, että uimahallin saunat, pukuhuoneet ja kuntosali eivät ole käytössä. Pukuhuoneissa ja yleisissä tiloissa on käytettävä kasvomaskia.
  • Maauimalassa on noudatettava kahden metrin turvavälejä.
  • Uimaan voi tulla vain terveenä. Jokaisen asiakkaan tulee huolehtia hygieniasta.
  • Maauimalan alueella on useita käsidesipisteitä.
  • Maauimalan aukioloajat maanantaisin ja keskiviikosta perjantaihin klo 7–19, tiistaisin klo 13–19 ja lauantaista sunnuntaihin klo 10–18.

Uimalassa valvonta vuorokauden ympäri

”Olemme seuranneet ohjeita ja suosituksia tarkasti. Meidän käyttöön ottamat suositukset ja rajoitukset ovat valtakunnallisesti linjassa muiden maauimaloiden ratkaisuihin. Luonnollisesti näissä päätöksissä otetaan huomioon paikallinen koronatilanne. Kaikki suositukset on tehty terveydensuojelun näkökulmasta eli niillä suojellaan sekä asiakkaita että työntekijöitä”, liikunta- ja hyvinvointipäällikkö Kati Hämäläinen-Myllymäki sanoo.

Rajoitusten jatkumista 15.6. jälkeen arvioidaan erikseen ja niistä tiedotetaan asiakkaita.

Uimalan altaat peitetään yöaikoina allaspeitteillä, jotka säästävät energiaa sekä veden ja lämmön haihtumista altaista. Uimalaan on tälle kesälle järjestetty valvonta vuorokauden ympäri luvattoman käytön ja ilkivallan ehkäisemiseksi.

Maauimalassa uimareiden käytössä on kahdeksanratainen iso allas, hyppytorniallas ja liukumäkiallas sekä matalat opetus- ja lasten altaat. Maauimalassa on myös kahvila, katsomo sekä auringonottoon sopiva nurmialue. Suihkut sijaitsevat saunojen yhteydessä peseytymistiloissa ja uimalan ulkoalueella.

[iframe width=”400″ height=”300″ style=”border:0″ frameborder=”0″ src=”https://kartta.riihimaki.fi/IMS/fi/embed?layers=InternetOpasV&cp=6736692,25487332&z=1&ui=z!o!b”]
Kartta: Maauimala sijaitsee osoitteessa Salpausseläntie 16.

Muut linjaukset koronaan liittyen

Kanta-Hämeen pandemiaryhmä antoi torstaina 27.5.2021 useita suosituksia maakunnan koronavirustilanteen takia. Tämän vuoksi Riihimäen kaupunki päätti ja tiedotti torstaina 27.5.2021 yläkoululaisten etäkouluun siirtämisestä.

Tämän lisäksi pandemiaryhmä suositteli, ettei varhaiskasvatuksen ryhmiä yhdistettäisi, kesäleirien järjestämisessä pidättäydyttäisiin yli 10 hengen leirien järjestämisestä ja kuntavaaleissa noudatettaisiin turvallisuusohjeita ja suosituksia tarkasti.

Riihimäen kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä on linjannut, että kaupunki huomioi suosituksen ja selvittää varhaiskasvatuksen osalta ryhmien yhdistämiseen liittyvät asiat. Päiväkodit tiedottavat vanhempia kesäajan järjestelyistä.

Kaupunki pidättäytyy sisällä järjestettävien kesäleirien osalta yli 10 hengen leirien järjestämisestä 15.6. asti. Ulkona järjestettävien leirien ja muiden kokoontumisten osalta kaupunki noudattaa sosiaali- ja terveysministeriön 27.5.2021 antamaa ohjetta leviämisvaiheen alueen yleisötilaisuuksien järjestämisestä.

Kuntavaalien osalta kaupunki huolehtii, että äänestyspaikoilla ei missään vaiheessa ole yli 10 henkeä. Äänestyspaikoilla valvotaan myös turvavälejä ja hygieniasuositusten noudattamista. Kaupunki suosittelee kuntalaisia äänestämään ennakkoon.

Lisätiedot:
Liikunta- ja hyvinvointipäällikkö Kati Hämäläinen-Myllymäki, puh. 050 575 7718
Sivistysjohtaja Jarkko Niiranen, puh. 050 526 3175
Kaupunginlakimies Mikko Heiskanen, puh. 050 531 7826