Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Luukas Hiltunen ja Valma Saarinen edustavat Riihimäkeä lasten itsenäisyyspäivän juhlassa

5.12.2022 Tiedotteet Opi ja kasvata Asu ja rakenna Elä ja voi hyvin Koulut Perusopetus

Hymyilevä tyttö, jolla on vaaleat pitkät hiukset. Vieressä seisoo hymyilevä poika. Molemmilla on harmaat paidat.
Valma Saarinen ja Luukas Hiltunen juhlivat Suomen itsenäisyyttä 7. joulukuuta Säätytälolla.

Kymmenvuotiaat Luukas Hiltunen ja Valma Saarinen edustavat Riihimäkeä Valtakunnallisessa lasten itsenäisyyspäivän juhlassa 7. joulukuuta. Sekä Hiltunen että Saarinen käyvät Riihimäen Peltosaaren koulua. Juhla järjestetään Säätytalolla Helsingissä.

Lasten itsenäisyyspäivän juhlan järjestävät valtioneuvoston kanslia, Mannerheimin lastensuojeluliitto ja lapsiasiainvaltuutettu. Pääministeri Sanna Marin kutsuu juhlaan mukaan kaksi kymmenvuotiasta lasta Suomen jokaisesta kunnasta. Pääministeri kättelee juhlavieraat.

Lasten itsenäisyyspäivän juhla on perinteinen ja arvokas tilaisuus, jossa kuullaan kättelyiden jälkeen pääministerin juhlapuhe.

Tämän vuoden juhlateemana on Tulevaisuuden tekijät. Teema korostaa sitä, että tulevaisuus tehdään yhdessä vaikuttamalla, osallistumalla, aktiivisesti tekemällä ja huomioimalla kestävä kehitys sekä toisia arvostamalla.

Ennen juhlaa lapset voivat tehdä juhlan teemaan sopivan kortin. Sen tekoon voi osallistua myös vaikkapa koko koululuokka. Lasten korteista koostetaan Säätytalolle digitaalinen mosaiikki juhlavieraiden ihailtavaksi.

Juhlaohjelmassa on erilaisia toimintapisteitä, joissa on lapsille monenlaista toimintaa ja koettavaa. Juhlassa tarjoillaan sekä suolaista että makeaa syötävää.

Juhlaan kokoontuu yli 500 lasta juhlimaan ja onnittelemaan Suomea.