Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Lukiolaiset palaavat hybridiopetukseen 12.4. alkaen

9.4.2021 Tiedotteet

Riihimäen lukio siirtyy maanantaista 12.4. alkaen hybridimalliin, jossa lukion vuosikurssit ovat vuoroviikoin lähi- ja etäopetuksessa. Viikolla 15 lähiopetuksessa aloittaa 1. vuosikurssi, ja viikolla 16 lähiopetukseen siirtyy 2. vuosikurssi. Järjestely jatkuu vuoroviikoin niin kauan kuin hybridimalli on voimassa. Abiturientit eivät ole paikalla lukiossa.

Kouluruokailu järjestetään lähiopetuksessa oleville. Sen osalta palataan siis aikaisempaan käytäntöön, joka oli voimassa ennen laajempaan etäopetukseen siirtymistä. Kouluissa noudatetaan myös edelleen maskisuositusta, tehostettua käsihygieniaa ja turvavälejä.

Jos opetusjärjestelyissä tapahtuu vielä muutoksia loppukevään aikana, asiasta tiedotetaan erikseen. Lukio tiedottaa opiskelijoita hybridiopetuksen käytännön järjestelyistä tarkemmin.

Maakunta suosittelee palvelujen varovaista avaamista

Kanta-Hämeen pandemiaryhmä käsitteli koronavirustilannetta ja suosituksia kokouksessaan torstaina 8. huhtikuuta. Ryhmä suosittelee toisen asteen koulutuksessa palaamista hybridiopetukseen ja lähi- ja etäopetuksen suhteen tarkastelemista viikoittain seudullisen epidemiatilanteen mukaisesti.

Sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Sally Leskisen mukaan maakuntaryhmän yksimielinen näkemys on, että välttämättömyyskriteeri ei nykyisessä epidemiatilanteessa enää täyty ja palveluja voidaan varovaisesti avata. Tarvittaessa tilannetta arvioidaan kuitenkin uudestaan, jos tartunnat kääntyvät jälleen nousuun. Määräyksen jatkosta päättää virallisesti aluehallintovirasto.

Koululaisten päiväleirejä ei järjestetä kesäkuussa

Koronatilanteesta johtuvien kokoontumisrajoitusten vuoksi kaupunki ei järjestä perinteisiä päiväleirejä 3.-6.–luokkalaisille. Kohderyhmälle suunnitellaan kesäkuun kahdelle ensimmäiselle viikolle vaihtoehtoista pienryhmätoimintaa ulkotiloissa.

Nuorisopalvelujen kesäpaku on jälleen viime kesän tapaan liikenteessä. Ulkotiloissa Monarin piha-alueella järjestetään avointa nuorisotilatoimintaa säävarauksella. Toimintaa tullaan järjestämään kesäkuussa vallitsevien rajoitusten puitteissa.
Nuorisopalveluiden kesätoimintojen sisällöistä ja aikatauluista tiedotetaan myöhemmin.

Kaupungin tiloissa tapahtuva yli 12-vuotiaiden harrastustoiminta on keskeytyksissä huhtikuun loppuun saakka. Tämä tarkoittaa, että esimerkiksi kaupungin nuorisotilojen avoin toiminta ja kerhot sekä kansalaisopiston yksilöopetus ja yksilöurheilu pysyvät suljettuina. Ulkona tapahtuva pienryhmätoiminta sen sijaan jatkuu. Toiminnassa noudatetaan voimassa olevia kokoontumisrajoituksia ja maskisuositusta.

Kouluun ei tulla oireisena

Koronavirus aiheuttaa hengitystieinfektion, jonka oireita voivat olla muun muassa yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet ja päänsärky. Lapsen, oppilaan tai opettajan ei pidä tulla varhaiskasvatukseen, kouluun tai töihin, jos hänellä on sairastumiseen viittaavia oireita.
Jos lapsi tai oppilas sairastuu päivän aikana, hänet siirretään välittömästi erilliseen tilaan odottamaan huoltajaa aikuisen valvonnassa tai lähetetään kotiin, mikäli näin huoltajan kanssa tilanteessa sovitaan. Aikuinen välttää lähikontaktia sairastuneeseen säilyttäen riittävän etäisyyden. Mikäli opettaja sairastuu kesken päivän, hänet lähetetään välittömästi kotiin.

Oireisten tulee herkästi hakeutua koronavirustestiin. Mikäli testitulos on negatiivinen ja oireilu selvästi vähenemässä, voi varhaiskasvatukseen tai kouluun palata, vaikka oireet eivät olisi kokonaan väistyneet. Ennen testituloksen valmistumista on kuitenkin vältettävä kontaktia muihin. Jos oireet myöhemmin alkavat uudelleen tai lisääntyvät, tulee hakeutua uuteen testiin.

Jos oireet johtuvat allergiasta ja helpottavat selvästi allergialääkityksen aloittamisen jälkeen, voi varhaiskasvatukseen tai kouluun palata, vaikka oireet eivät olisi kokonaan väistyneet. Jos oireet eivät helpota lääkityksestä huolimatta, tulee hakeutua koronavirustestiin. Jos testitulos on negatiivinen, voi varhaiskasvatukseen tai kouluun palata.

Jarkko Niiranen, sivistysjohtaja, puh. 050 526 3175
Marko Laitinen, nuorisopalvelupäällikkö, puh. 040 330 4709