Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Lue vinkit sujuvaan kulkemiseen R-kyydillä – Pohjankorven bussilinjalle isompi lisäauto

1.12.2022 Tiedotteet Asu ja rakenna Elä ja voi hyvin Julkinen liikenne Joukkoliikenne

Jotta R-kyydillä kulkeminen olisi kaikille mahdollisimman sujuvaa, Riihimäen kaupunki muistuttaa R-kyytiläisiä seuraavista asioista:

  • R-kyyti ei voi odottaa sinua hakuajan jälkeen. Tilaa siis kuljetus ajankohtaan, jolloin olet varmasti hakupaikassa. Älä tee tilausta esimerkiksi siihen aikaan, kun harrastus päättyy vaan varaa aikaa myös hakupaikkaan kävelylle.
  • Mikäli sinun pitää olla perillä tiettyyn aikaan, tee tilaus saapumisajan mukaan Reitit ja liput -sovelluksessa valitsemalla matkan ajankohdaksi Saavu viimeistään. Jos tilaat kyydin soittamalla, kerro asiasta asiakaspalvelijalle.
  • Liikuntarajoitteiset ja raskaiden kantamusten kanssa kulkevat voivat tilata R-kyydin ovelta ovelle. Nämä tilaukset pyritään toteuttamaan, mutta aina ovelle asti ajo ei ole mahdollista. R-kyytiä ajetaan pikkubusseilla, joilla ei ole turvallista ajaa kapeimmille kaduille ja pihoille. Talvella esimerkiksi aurausvallit vähentävät pikkubussien liikkumistilaa entisestään. Kuljettaja soittaa kyydin tilaajalle, jos ovelta haku ei onnistu.
  • R-kyydin kuljettaja auttaa tarvittaessa matkustajaa nousemaan auton kyytiin tai poistumaan auton kyydistä. Hän ei kuitenkaan toimi matkustajan avustajana lähtö- tai saapumisosoitteessa.
  • Muista ilmoittaa apuvälineestäsi myös silloin, kun tilaat kyydin Reitit ja liput -sovelluksella. Apuväline ilmoitetaan matkustajatiedot-kohdassa. Löydät apuvälinevalinnat, kun vierität näkymän alas asti.
  • Voit seurata R-kyydin ja aikataulutettujen linjojen saapumista reaaliajassa täällä.
  • Muista päivittää Reitit ja liput -sovellus, jonka etusivu on muuttunut. Etusivulta pääsee edelleen reittihakuun, josta R-kyyti tilataan.
  • Sovelluksella maksaminen on muuttunut, minkä vuoksi sinun tulee päivittää maksukorttiesi tiedot versiopäivityksen jälkeen ensimmäisen oston yhteydessä. Ota maksutietosi valmiiksi esiin seuraavaa tilausta varten, niin tietojen lisääminen sujuu nopeasti tilauksen yhteydessä. Jatkossa voit maksaa maksukorttien lisäksi myös MobilePaylla ja edelleen Apple Paylla, mutta Google Pay on poistunut.

Pohjankorpeen lisäautoksi täysikokoinen linja-auto

Aikataulutetun paikallisliikenteen linjan 1 aamun lisäauto Pohjankorvesta vaihdetaan nykyisestä pikkubussista täysikokoiseksi linja-autoksi 5.12.2022 alkaen. Linjalla on erittäin paljon matkustajia, minkä takia pikkubussi ei riitä lisäautoksi.

Lisäauto ajaa linjan 1 reittiä seuraavasti: 7.15 Rautatieasema – 7.25 Pohjankorpi – Kumpula – 7.45 Rautatieasema – 7.55 Sairaala.

Linjalle 1 lisätään lisäauto myös iltapäiviin 5.12.2022 alkaen. Lisäauto ajaa linjan 1 reittiä klo 13–15.35 välisen ajan. Auto lopettaa ajon Kumpulaan klo 15.35.

Lisäauton lisäämisen vuoksi R-kyydistä joudutaan ottamaan toinen auto pois ajosta klo 16–16.30 väliseksi ajaksi. Tämä johtuu osittain kuljettajapulasta.

Suunnittelun ja toiminnanohjauksen vastuualue. Kaupunkiympäristön suunnittelun palvelualue. Joukkoliikenne, kaupunkipyörät.