Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Liikunta- ja harrastustilat avautuvat Riihimäellä

4.2.2022 Tiedotteet Elä ja voi hyvin Opi ja kasvata Korona Liikunta Opistot ja taidekoulu

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on kumonnut 4.2.2022 Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin alueen tiettyjen liikunta- ja harrastustilojen sulkemista koskevan määräyksen ja lieventänyt kokoontumisrajoituksia 5.2.2022 alkaen. Liikunta- ja harrastustiloja koskeva päätös perustuu tasaantumassa olevaan epidemiatilanteeseen ja kokoontumisrajoituksia koskeva päätös sairaanhoitopiirin lausuntoon. Uudet kokoontumisrajoitukset ovat voimassa 20.2.2022 asti.

Aluehallintoviraston päätöksen mukaisesti Riihimäen kaupunki avaa liikunta- ja harrastustilojaan 5.2.2022 alkaen. Liikunta- ja hyvinvointikeskuksen kaikki liikuntapaikat avautuvat seurojen käyttöön. Kaupunki ohjeistaa seuroja tarkemmista toimintatavoista.

Riihimäen uimahallissa on edelleen käytössä vain puolet maksimiasiakasmäärästä. Koronapassia ei toistaiseksi vaadita uimahallissa asioinnin yhteydessä.

Päätös tarkoittaa samalla sitä, että joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan käytettävät sisätilat sekä tanssipaikat ja kuorolaulutoimintaan käytettävät tilat avautuvat. Näin ollen myös Riihimäen kansalaisopisto käynnistää kuoro- ja liikuntaryhmien toiminnan. Ensimmäiset kansalaisopiston ryhmät jatkavat toimintaansa jo sunnuntaista 6.2.2022 alkaen.

Riihimäen museot luopuvat koronapassista 5.2.2022 alkaen.

Ulkotiloissa ei enää rajoituksia

Kokoontumisten osalta ulkotilojen tilaisuuksien henkilöstömäärää ei rajoiteta enää lainkaan. Jos sisätilassa järjestettävään yleisötilaisuuteen osallistuu yli 50 henkilöä, tilaisuuteen voi ottaa enintään puolet tilaisuuden enimmäisosallistujamäärästä kyseisessä tilassa. Osallistujilla täytyy olla määritellyt istumapaikat. Alle 50 henkilön tilaisuuksia voi järjestää ilman istumapaikkavelvoitetta tai tilan kapasiteettiin nähden suhteellista enimmäishenkilömäärää.

Kaupunki arvioi ensi viikon alussa aluehallintoviraston 4.2.2022 tekemien päätösten seurauksia ja tiedottaa tarvittavista jatkotoimenpiteistä.

Toimijoilla velvollisuus ehkäistä tartuntariskiä

Koko Etelä-Suomen alueella on edelleen voimassa aluehallintoviraston päätös, joka velvoittaa toimijoita ehkäisemään tartuntariskiä. Toimija arvioi itse, millaisin toimin tartuntariskiä voi ehkäistä. Määräys koskee esimerkiksi liikuntatiloja, kauppoja, kirjastoja ja museoita henkilömäärästä riippuen. Tarkempaa tietoa päätöksestä voi lukea aluehallintoviraston verkkosivuilta.

Lisäksi koko Suomessa ovat voimassa 30.6.2022 asti tartuntatautilain yleiset hygieniavaatimukset. Lisää tietoa vaatimuksista voi lukea aluehallintoviraston verkkosivuilta.