Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Lempi leiskuaa Riihimäellä elokuussa!

23.5.2022 Tiedotteet Koe ja näe Tapahtumat

Ryhmäkuvassa ulkona aurinkoisena kevätpäivänä Anna Vésen, Esa Nummela, Asta Kohonen ja Lyti Aaltonen.
Kuvassa vasemmalta Riihimäen kaupungin vastaava kulttuurituottaja Anna Vésen, Magnum Live Oy:n ohjelmamyyjä Esa Nummela, Riihimäen kaupungin kulttuurituottajat Asta Kohonen ja Lyti Aaltonen. Kuva: Mia Miettinen

Riihimäen Lempi-festareilla juhlitaan rakkautta ja yhteisöllisyyttä 12.–14.8.2022. Lempi on uusi, hauska ja rohkea kaupunkitapahtuma, joka on syntynyt Riihimäen valtakunnallisen tapahtumakilpailun tuloksena. Tapahtuman tuottavat yhteistyössä Riihimäen kaupunki ja Magnum Live Oy.

Lempi-festareiden tavoitteena on täyttää kaupunki iloisilla ihmisillä ja hyvällä mielellä sekä rakentaa yhteisöllisyyttä, vahvistaa parisuhteita ja löytää sinkuille rakkautta leikkisällä otteella. Festarit mahdollistavat uusia kohtaamisia luomalla romanttisia ja herkullisia puitteita, jossa ihmiset tapaavat toisiaan.

”Idea rakkausfestivaaleista on kytenyt mielessä jo pitkään ja tapahtumakilpailu oli mainio väylä tuoda se esiin. Mahtavaa, että tärkeään rakkausteemaan tartuttiin. Toivotaan ihanaa tapahtumaa, jossa amorin nuolet lentävät”, maalailee idean äiti Laura Jatala.

Viikonlopun aikana Riihimäellä nautitaan upeista konserteista ja tanssimisesta, eläydytään rakkaustarinoihin sekä hellitään mieltä ja kehoa. Kulttuuririennot kruunataan hotellien, ravintoloiden ja katukeittiöiden antimilla.

”On kiva päästä tekemään uutta tapahtumaa, joka tuntuu innostavan kaikkia. Lemmekkyys on ihana asia, jota ei ole koskaan liikaa”, hehkuttaa vastaava kulttuurituottaja Anna Vesén.

Lempi-festarin monipuolinen ja yllättävä ohjelma paljastuu kokonaisuudessaan kesän aikana. Granitin aukion maksuttomassa pääkonsertissa rakkauden lähettiläinä esiintyvät hurmaavat Jani Forsman & The Sleepwalkers ja tähtiartistina ihastuttava Erin. Rakkaussäveliä viedään myös hoivakoteihin, joissa esiintyy Janne Tulkki. Lavoilla kuullaan ja nähdään myös paljon upeaa paikallista osaamista; kuoroja, runo- ja tanssiryhmiä. Paritansseja tahdittaa tanssiorkesteri Weranta ja sinkkudiskossa tunnelmaa luovat mainiot DJ:t. Lasimuseon konsertissa esiintyy valloittava Diandra ja teatterin lavalla nähdään Seela Sella ja Esko Roine.  Myös elokuvissa, kirjastossa ja museoissa tunnelmoidaan rakkaushuumassa.

Perjantaina ja lauantaina on siis tiedossa vauhdikasta menoa Granitin aukiolla, kaupungin ravintoloissa ja lisäksi myös Riutanharjulla. Sunnuntaina on vastapainoksi tarjolla pehmeitä ja sielukkaita kokemuksia kaupunginmuseon pihassa, jonne rakentuu idyllinen Rakkauspuisto. Tarjolla on muun muassa joogaa, elämänviisautta ja rakkauspiknikkiä. Rakkauspuiston ohjelma päättyy Happy End – Just Love
-yhteismeditaatioon.

”Festarin rakkausteema tarjoaa osallistumismahdollisuuksia myös alueen yrityksille, joita onkin jo saatu mukaan hienosti. Yritykset voivat tuottaa teemaan sopivia palveluita tai lähteä mukaan markkinahumuun lemmekkäillä tarjouksilla”, kannustaa elinvoimajohtaja Mika Herpiö.

Lempi-festarin tarkempi ohjelma julkaistaan Riihimäen kaupungin verkkosivuilla kesäkuun aikana. Mukaan mahtuu vielä teemaan sopivaa ohjelmaa, esiintyjiä ja markkinamyyjiä.