Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Lasten ja nuorten talo Peltosaaren vanhan koulun tontille

14.12.2021 Tiedotteet Asu ja rakenna Opi ja kasvata Vaikuta ja tutustu Kaupunginhallitus Päätöksenteko Rakentaminen

Riihimäen kaupunginhallitus hyväksyi tiistaina 14.12. pitämässään kokouksessa Lasten ja nuorten talon tarveselvityksen äänestyksien ja muutosehdotusten jälkeen. Samalla kaupunginhallitus käynnisti hankesuunnitelman laatimisen, jonka tavoitteena on sijoittaa rakennus Peltosaaren koulun vanhalle tontille.

Päätöksen mukaan rakennus on laajuudeltaan 6 000 bruttoneliötä. Tiloihin sijoitetaan varhaiskasvatus ja perusopetuksen 1.–5. luokat. Lisäksi kaupunginhallitus päätti, että nuorisokeskuksen, kansalaisopiston, musiikkiopiston ja taidekoulun sijainnista päätetään, kun hallitus on saanut vaikuttajatoimielinten lausunnot asiasta.

Kaupunginhallituksen päätös syntyi kolmen äänestyksen jälkeen. Keskustelun aikana hallitus äänesti myös asian palauttamisesta valmisteluun siten, että itäiselle alueelle jäisi Patastenmäen Tiilikoulu ja rakennettaisiin kolmisarjaisen sijasta kaksisarjainen Lasten ja nuorten talo. Palautusehdotus hävisi äänestyksessä.

Samoin äänestyksessä hävisi kaupunginjohtajan pohjaehdotusta noudattanut ehdotus, joka sisälsi tarveselvityksen viemisen kaupunginvaltuuston päätettäväksi.

Lopullinen kaupunginhallituksen päätös syntyi äänin 7–4. Erja Hirviniemi ja Hannele Saari jättivät päätökseen eriävän mielipiteen.