Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Lasimuseo Kanta-Hämeen kolmanneksi suosituin Museokortti-kohde

21.9.2022 Tiedotteet Koe ja näe Museot

Erivärisiä lasikippoja rivissä.
Kuva: Jenniina Nummela

Museokortilla on vierailtu tänä vuonna ennätysmaista tahtia museoissa ympäri Suomen. Museokortin maakunnallisesta listauksesta käy ilmi, että Suomen lasimuseo on ollut Kanta-Hämeen kolmanneksi suosituin kohde museokorttia käyttävien parissa. Suosituin kohde oli Hämeen linna ja toiseksi suosituin Hämeenlinnan vankilamuseo. Neljäntenä oli Hämeenlinnan taidemuseo ja viidentenä Riihimäen taidemuseo.

”Kävijämäärät ovat maaliskuun jälkeen palautuneet pandemiaa edeltäneelle tasolle. Erityisen ilahduttavaa on, että Riihimäen taidemuseo löytyy nyt myös suosituimpien listalta”, Suomen lasimuseon johtaja Hanna Mamia-Walther sanoo.

”Museoilla on tulossa loppuvuonnakin paljon mielenkiintoista uutta nähtävää: Suomen lasimuseolla muun muassa nykylasitaidetta ja legendaarisia joulukoristeita Saksasta, Riihimäen taidemuseolla on esillä kuvanveistoa ja kaupunginmuseon valokuvanäyttelyssä voi tutustua riihimäkeläisten monenlaisiin menopeleihin”.

Museokortti on vuoden voimassa oleva pääsylippu 350 museoon Ahvenanmaalta Inariin. Museokortin myyntitulot palautetaan museoille kävijämäärien perusteella. Museot saavat korvauksen jokaisesta Museokortilla maksetusta sisäänpääsystä. Järjestelmällä ei ole museoalan ulkopuolisia edunsaajia.

Museokortin hinta vuonna 2022 on 74 euroa, ja voimassa olevan kortin uusinta puolestaan 69 euroa. Voimassa olevia Museokortteja on tällä hetkellä noin 240 000.