Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

10 jakokaappia maalataan osallistuvan budjetoinnin äänestyksen tuloksena 11.–31.7.2022

6.7.2022 Tiedotteet Koe ja näe Kulttuuri Osallistuva budjetointi

Vaaleanpunainen pantteri maalattuna sähköjakokaappiin.
Kuva: Riihimäen kaupunki

Heinäkuussa yhdistyvät Boxit-katutaideprojekti ja osallistuvan budjetoinnin voittajaehdotus, kun riihimäkeläiset äänestivät Pekka Syväterän idean toteutettavaksi. Ehdotus oli, että kohennetaan kymmenen jakokaapin ulkoasua pääosin kaupungin sisääntuloväylillä.

”Jo aiemmin maalatut kaapit piristivät mielestäni hienosti katukuvaa ja toiveena oli lisätä iloisuutta kaupunkiin tuleville vierailijoille”, Syväterä sanoo.

Toiveena oli vielä, että kaappien maalaajat olisivat eri-ikäisiä ja taustaisia tekijöitä. Idea sai osallistuvasta budjetista 1500 euron toteutusrahan. Maalauslupa on saatu näille 10 jakokaapille niiden omistajilta. Tekijät ja toteutettavat työt valittiin kesäkuussa.

Boxit-katutaideprojekti

Boxit-katutaideprojektissa kaupunkilaiset pääsevät taiteilemaan jakokaappeja Riihimäen kaupunkimaisemaan. Jakokaapeilla tarkoitetaan sähkö- ja telejärjestelmiin liittyviä pienikokoisia metallikaappeja puistoissa ja katujen varsilla.

Projektiin on osallistettu eri-ikäisiä kaupunkilaisia harrastelijoista ammattimaisempiin tekijöihin osallistuvan budjetoinnin toiveen mukaan. Projektin toteutuksesta vastaavat yhteistyössä Riihimäen kaupungin kulttuuripalvelut ja Canstore. Maalattavana on kymmenen jakokaappia pääosin kaupungin sisääntuloväylillä, ja maalaustyöt toteutetaan 11.–31.7.2022. Valittujen teosten toteutukseen tekijät saavat hakea sopivat maalaustarvikkeet Canstoresta. Tarvikkeiden lisäksi maalaustyöstä maksetaan myös 50 euron palkkio per kaappi.