Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Kylätalon Alma rakastaa ihmisten kohtaamista

12.8.2021 Tiedotteet

Syksyllä avattavan kylätalon toiminnanohjaaja on Alma Ylätalo, joka rakastaa ihmisten kohtaamista ja kuuntelemista.

”Ylätalo, melkein niin kuin kylätalo”, naurahtaa Alma Ylätalo sukunimeä kertoessaan.

Kylätalo avaa ovensa Riihimäen matkakeskuksen Liikeradalla syyskuussa. Toiminta on tarkoitettu kaikille kaupunkilaisille. Syksyllä kylätaloon muuttavat ensimmäisiksi ikäihmisten avoin päivätoiminta ja perhekeskuksen toimintoja.

”Meillä on toimintaa kalenterin mukaan, mutta tarkoitus on olla paikka, johon kuka tahansa kaupunkilainen voi tulla, vaikkapa vain juomaan kupin kahvia ja oleilemaan”, Ylätalo kertoo.

Kylätalolla ei vielä ole virallista nimeä. Se päätetään nimikilpailussa, jonka vastausaika päättyy 15. elokuuta. Kylätalon perusidea on ainutlaatuinen, eikä sillä ole suoraa esikuvaa missään muualla. Toiminnalle ei myöskään ole lukkoon lyötyä sapluunaa, vaan tarkoitus on kehittää ja luoda sitä yhdessä kaupunkilaisten kanssa.

Hausjärvellä asuva Ylätalo on ollut töissä Riihimäen kaupungilla varhaiskasvatuksen puolella vuodesta 2006. Hän on tehnyt töitä myös vanhusten kanssa. Kun hän haki kylätalon toiminnanohjaajan pestiä, hän tiesi, että kyseessä olisi hänen unelmiensa työpaikka.

”Tässä työssä yhdistyy moni asia, joita rakastan, kuten yhteisöllisyys, osallistaminen ja kohtaamiset”, hän sanoo.

Käytännössä kylätalon toiminnanohjaaja tekee yhteistyötä kaupungin eri järjestöjen ja yhteisöjen kanssa, koordinoi kylätalon tilojen käyttöä, ideoi erilaisia toimintoja yhdessä kaupunkilaisten kanssa sekä on tietysti läsnä kylätalossa.

”Tehtäväni on mahdollistaa se, että ihmiset voivat kohdata toisiaan. Toivon, että ihmiset voivat tulla kylätalolle rennolla mielellä”, Ylätalo kertoo.

”Olen helposti innostuvaa tyyppiä, ja tykkään lähteä pohtimaan mahdollisuuksia toteuttaa erilaisia ideoita”, hän jatkaa.

Toiveissa on myös, että kylätalossa kohtaisivat eri sukupolvet, eikä toimintaa olisi siiloitettu vain ikäryhmittäin.

”Jos vanhemmat sukupolvet ja nuoret kohtaisivat ja tutustuisivat toisiinsa, se lisäisi ymmärrystä molemmin puolin ja mahdollistaisi uudenlaisia ystävyyssuhteitakin”, Ylätalo sanoo

Kylätalo avaa ovensa syyskuussa. Kylätalon nimikilpailuun voi osallistua 15.8. saakka täällä.

Lisätiedot:

Alma Ylätalo, toiminnanohjaaja, puh: 050 576 12 10.