Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Kuntokatsastusreitti avataan syyslomaviikolla

14.10.2021 Tiedotteet Elä ja voi hyvin Liikunta

Riihimäellä avataan Kuntokatsastusreitti syyslomaviikolla. Reitin avajaisia vietetään 19. lokakuuta kello 16.00–17.00. Kuntokatsastusreitti on yksinkertainen ja matalan kynnyksen kuntotestauspalvelu, jossa voi testata ja seurata helposti kestävyyskuntoa.

Reitin avajaisissa kaupunginjohtaja Jere Penttilä testaa omaa kestävyyskuntoaan yhdessä liikunta- ja hyvinvointipäällikkö Markus Rantsin kanssa. Paikalla on myös liikunnanohjaaja, joka ohjeistaa kuntokatsastuksen suorittamisessa.

Lähtö reitille Kuntokatsastuksen avajaispäivänä tapahtuu Tehtaanportinkadun kyltin luota (Lasitehtaan koulua vastapäätä). Huomioithan turvavälien noudattamisen Kuntokatsastuksen avajaisissa.

Reitti kulkee Tehtaankadun ja Tehtaanportinkadun risteyksestä Lasitehtaantien ja Ilveskadun risteykseen. Reitin pituus on 990 metriä ja se on koko matkalta valaistu. Reitin voi kulkea molempiin suuntiin ja sen käyttö on maksutonta. Tarvitset reitille mukaan kellon tai kännykän, jolla mittaat reitin kulkemiseen käytetyn ajan.

Kuntokatsastus sopii hyvin laajalle käyttäjäryhmälle. Olennaisin edellytys kuntokatsastuksen toteuttamiselle on se, että pystyy liikkumaan jalan vähintään lievästi hengästyen koko reitin matkan. Kuntotestin voi tehdä kävellen tai juosten, joten se sopii kaiken tasoisille ja kuntoisille liikkujille. Reitti on ympärivuotisessa käytössä, joten liikkuminen reitillä ei ole kiinni vuodenajasta.

Kuntokatsastus aloitetaan valitsemalla, kummasta päästä haluat aloittaa reitin. Ennen testiä on hyvä lämmitellä noin 5–10 minuuttia. Suorita testi kävellen tai juosten tasaisella rasituksella niin, että hengästyt. Reitiltä otetaan aika ja maalissa toimit taulun ohjeiden mukaisesti. Maalissa arvioit ensin omaa rasitustasoasi ja lasket kestävyyskunnon tuloksen taulukosta.

Kävelijöille ja juoksijoille on omat taulukkonsa. Taulukossa huomioidaan arvioitu rasitustaso ja reittiin käytetty aika. Kestävyyskunnon tulosta voi verrata samaa sukupuolta oleviin ja saman ikäisiin henkilöihin.

Kuntokatsastuksen kartat ovat nähtävillä täällä ja löydät verkkosivuilta lisäksi lisätietoa kestävyyskunnon yhteyksistä terveyteen. Jos rekisteröidyt verkkosivuille, voit seurata omia mittaustuloksiasi ja saada ennusteen tulevaisuuden kunnostasi. Samalla saat tietoa siitä, kuinka muutokset liikunta-aktiivisuudessa ja painossa vaikuttavat ennusteeseen.

Riihimäen Kuntokatsastuksessa ovat mukana Liikunnan ja kansanterveyden edistämissäätiö LIKES, Sydänliitto, Riihimäen liikunta- ja hyvinvointikeskus sekä Riihimäen kaupunki.