Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Kontiontien varastorakennukseen maalataan uusi muraali

19.5.2022 Tiedotteet Elä ja voi hyvin Asu ja rakenna Koe ja näe Opi ja kasvata Kulttuuri Perusopetus

Riihimäen kaupunki on mukana yhteistyössä,  jossa paikallinen yrittäjä ja graffititaiteilijat toteuttavat seinämaalauksen Kontiontien varrella sijaitsevaan varastorakennukseen. Varastorakennus peruskorjattiin vuoden 2020 syksyn ja kevään 2021 aikana.

”Kun vanha halli korjattiin, tuli ajatus tehdä remontoituun rakennukseen samantyylinen muraali kuin entisen varaston seinässä oli ollut. Tämä ajatus vietiin jo kaavoituksen yhteydessä eteenpäin. Lisäksi kaupunkilaisilta tullut palaute vanhan varaston maalauksista oli pelkästään positiivista”, kertoo varaston omistaja Toni Tuohioja.

Kaupunki osallistaa projektiin yhteensä 19 oppilasta kolmesta yläkoulusta.

”Oppilaita ilmoittautui mukaan jokaiselta luokka-asteelta kuudesluokkalaisista yhdeksäsuokkalaisiin, sattumalta puolet tyttöjä ja puolet poikia. Pääasiassa innokkaita maalareita haettiin kuvisryhmistä”, kertoo Pohjolanrinteen koulun erityisopettaja Suvi Matilainen.

Koululaiset pääsevät graffitin tekijöiden Hende Niemisen ja Niko Nevanderin ohjauksessa toteuttamaan muraalia. Maalaustyöt kestävät viikon ajan ja oppilaiden osalta ne tehdään koulupäivän aikana 24.5.2022.