Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Kokoontumisrajoituksia tiukennettu Kanta-Hämeessä

5.3.2021 Tiedotteet

Vakavan epidemiatilanteen vuoksi Etelä-Suomen aluehallintovirasto kiristää kokoontumisrajoituksia alueellaan. Perjantaista 5. maaliskuuta alkaen kaikki yli kuuden hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset on kielletty, ja pienempiäkin kokoontumisia tulisi välttää aina kun se on mahdollista. Rajoitus on voimassa myös Kanta-Hämeessä 31. maaliskuuta asti.

Enintään kuuden hengen yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia on mahdollista järjestää, mutta tällöin on noudatettava ehdottoman tarkasti ja kaikilta osin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä. Näistäkin tilaisuuksista tulisi järjestää ainoastaan aivan välttämättömimmät kokoontumiset. Kokouksia suositellaan järjestettäväksi etäyhteydellä aina kun se on mahdollista.

”Riihimäen kaupunki haluaa aluehallintoviraston linjan mukaisesti painottaa, ettei pieniäkään kokoontumisia tulisi järjestää, ellei se ole aivan välttämätöntä. Riihimäen ilmaantuvuusluku on noussut tällä viikolla uusille ennätystasoille ja kaikkien yhteistyö epidemian taltuttamiseksi on nyt tarpeen”, vt. kaupunginjohtaja Mika Herpiö sanoo.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätös kokoontumisrajoituksista koskee yleisötilaisuuksia, kuten markkinoita, konsertteja, teatterinäytöksiä ja urheiluotteluja, joissa on yleisöä. Aluehallintoviraston määräämät kokoontumisrajoitukset eivät ulotu yksityisiin tilaisuuksiin, kuten illanviettoihin tai perhejuhliin, eivätkä jatkuvaluonteiseen palvelutoimintaan. Myöskään viranomaisten kokoukset, kuten kunnanvaltuuston, -hallituksen ja lautakuntien kokoukset, eivät kuulu rajoitusten piiriin. Nämäkin suositellaan järjestettävän etäkokouksina.

”Vaikka rajoitukset eivät ulotu yksityisiin tilaisuuksiin, on tärkeää, että kaikki sosiaaliset kontaktit saadaan minimoitua, jotta viruksen nopea leviäminen saadaan pysäytettyä”, vt. kaupunginjohtaja Mika Herpiö sanoo.

Riihimäen kaupunki on linjannut muun muassa kokoontumisrajoituksista viikolla 8, jolloin kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä päätti useista uusista rajoituksista sulkuviikkojen ajaksi.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on 1. maaliskuuta korjannut 26. helmikuuta antamaansa päätöstä 12-vuotiaiden ja sitä nuorempien lasten ohjatun harrastustoiminnan järjestämisestä. Korjauksen jälkeen aluehallintoviraston päätös sallii myös vuonna 2008 syntyneiden lasten jatkaa harrastustoimintaa. Riihimäen kaupunki noudattaa toiminnassaan aluehallintoviraston 1. maaliskuuta antamaan uutta linjausta, joten myös 2008 syntyneet lapset voivat jatkaa harrastustoimintaa.

Lisätietoja:

Mika Herpiö, vt. kaupunginjohtaja, 040 500 3345

Kati Hämäläinen-Myllymäki, liikunta- ja hyvinvointipäällikkö, 050 575 7718