Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Keskuskadun uudistus jatkuu toukokuun alussa

22.4.2022 Tiedotteet Asu ja rakenna Elä ja voi hyvin Keskusta Liikenne ja kadut

Keskuskadun uudistus jatkuu toukokuun alussa Junailijankadun ja Hämeenkadun välillä. Uudistustyöt kestävät syksyyn asti.

Junailijankadun ja Hämeenkadun välin katuosuutta uudistetaan kesän aikana niin, että ajokaistoja on jatkossa kaksi. Lisäksi jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden tilaa lisätään sekä selkeytetään. Katualueen viihtyisyyttä parannetaan istutus- ja oleskelualueella sekä pintamateriaalivalinnoilla.

Keskuskadun uudistus toteutetaan esteettömyyden erityistason ratkaisuilla, jotka helpottavat esimerkiksi liikunta- ja näkövammaisten turvallista liikkumista. Esimerkiksi Hämeenkadun risteyksestä poistetaan liikennevalot ja liittymästä tehdään korotettu. Suojateille tehdään äänimajakkaohjaus.

Kesän uudistustöiden aikana Keskuskatu suljetaan Hämeenkadun ja Junailijankadun väliltä ajoneuvoliikenteeltä. Liikenne ohjataan töiden ajaksi pysyvälle kiertotielle, jolloin vältetään muuttuvat liikennejärjestelyt.

Kulkuyhteydet alueen kiinteistöihin säilyvät – lukuun ottamatta pakollisia katkoksia, joista sovitaan etukäteen.

Keskuskadun uudistus edistää kaupungin keskeisten tavoitteiden toteutumista ja se pohjautuu Riihimäki-strategiaan sekä Riihimäen asemanseudun ja keskustan visioon. Keskuskadun uudistuksen on tarkoitus olla valmis vuonna 2023 Lasinpuhaltaja-patsaan ja Eksynyt-patsaan välillä.

Vuoden 2022 työt toteuttaa ja urakoitsijana toimii Recset Oy. Vastaavana työnjohtajana urakassa toimii Antti Marttinen Recset Oy:stä ja tilaajan yhteyshenkilönä on vastaava rakennuttaja Anniina Aho Riihimäen kaupungilta.

Lisäys 19.5.2022: Kaupungilta myös katupäällikkö Antti Kitinoja on mukana hankkeen toteutuksessa.

Havainnekuva näkymää avaralta Keskuskadulta Lasinpuhalta-patsaan läheisyydestä. K
Havainnekuva Keskuskadun uudistuksesta.