Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Keskuskadun uudistamisessa välivuosi

13.10.2022 Tiedotteet Asu ja rakenna Kadut Katutyöt Keskusta

Kerrostaloja ja kaupunkiympäristöä Riihimäen keskustasta.

Riihimäen kaupungin tekninen lautakunta päätti kokouksessaan 11.10.2022 lykätä Keskuskadun uudistuksen seuraavaa rakentamisvaihetta. Alun perin rakennustöitä oli tarkoitus jatkaa vuonna 2023 katuosuuden Hämeenkatu-Valtakatu uudistamisella. Lautakunnan päätöksen mukaan Keskuskadun uudistamista edistetään vuonna 2023 materiaalihankinnoilla, ja rakentamistöiden jatkamisen ajankohta on aikaisintaan vuonna 2024.

”Keskuskadulla on käynnistymässä kadun viereisten kiinteistöjen purku- ja rakennustöitä, joten kadun rakentaminen ensi vuonna ei ole mahdollista”, kaupungininsinööri Toni Haapakoski sanoo.

Keskuskadun sijaan vuonna 2023 päätetiin toteuttaa Hämeenaukion uudistus, joka oli alustavasti suunniteltu vuodelle 2024.

”Hämeenaukion uudistusta on toivottu paljon. Aukiosta rakennetaan viihtyisän olohuonemainen ja sen ajoradat ja pyöräily- ja jalankulkualueet uudistetaan”.

Hämeenaukion lisäksi keskustassa saneerataan vuonna 2023 Lasinpuhaltajan puisto ja edistetään Temppelikatua ja Kauppakatua. Temppelikadulla uudistetaan vesihuoltoa. Mikäli työt pystytään yhteen sovittamaan vesihuoltotöiden kanssa, uudistetaan samalla kadun jalankulun ja pyöräilyn väyliä. Kauppakadulla rakentamistyöt kohdistuvat välille Junailijankatu-Hämeenkatu.

Yleisesti keskustan työmaiden vaiheistusta tarkennetaan, jotta työmaiden vaikutukset liikenteelle jäisivät mahdollisimman vähäisiksi.

”Kaikissa kohteissa huomioidaan esteettömyyden erityistaso. Pyrimme myös nopeuttamaan rakentamistöitä ennakkoon tehtävillä materiaalihankinnoilla. Nyt materiaalien saatavuudessa on ollut maailmantilanteen vuoksi viiveitä, mikä on osaltaan viivästyttänyt joidenkin työmaiden valmistumista”.

Tekninen lautakunta päätti kokouksessaan vuoden 2023 kunnallistekniikan työohjelman muutoksista. Työohjelman rahoituksesta päätetään vuoden 2023 talousarvion käsittelyssä.