Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Kesäoppaat aloittavat työnsä 28. kesäkuuta

28.6.2021 Tiedotteet

Riihimäen kaupungilla on tänä vuonna töissä kuusi nuorta kesäopasta. Nuorten ensisijainen tehtävä on auttaa ja opastaa matkailijoita. He kertovat matkailijoille Riihimäestä, etsivät tietoa ja jakavat heille tarpeen mukaan esimerkiksi karttoja ja esitteitä. Matkailijoille on varattu jaettavaksi muun muassa Riihimäki-karkkeja, Parhaat Palat ja Rakas Riksu -esitteitä sekä tuoreinta Koti&Kaupunki -asukaslehteä. 

”Kesäoppaiden tärkein anti on luonnollisesti paikallistuntemus. Nuoret voivat neuvoa nopeimman reitin Suomen lasimuseolle, antaa vinkkejä ravintoloista ja kahviloista tai neuvoa mihin leikkipuistoon lapsiperheen kannattaa suunnata”, viestintä- ja markkinointipäällikkö Mia Miettinen kertoo.

Opastustyön lisäksi kesäoppaat julkaisevat tarinoita Riihimäen kaupungin Facebook- ja Instagram-tileillä. Tarinoissa he kertovat muun muassa omasta työstään, kaupungista ja nähtävyyksistä.

Nuoret opastavat matkailijoita kesän aikana muun muassa Matkakeskuksen ja Asema-aukion ympäristössä, Merkoksen ja Atomin kauppakeskuksilla, museoiden läheisyydessä ja Riihimäen ABC:lla. Nuoret kulkevat paikasta toiseen kaupunkipyörillä. Heillä on päällään valkea t-paita, jonka edessä lukee kesäopas ja takana on Riihimäen kaupungin logo.

Nuoret työskentelevät kesän ajan pareittain. Ensimmäinen työpari aloittaa kesäopastuksen 28. kesäkuuta ja viimeisen työparin kesätyö päättyy 6. elokuuta. Nuoret työskentelevät myös iltaisin ja viikonloppuisin. Perehdytyspäivän aikana nuorille kerrottiin muun muassa kaupungin yrittäjistä, palveluista, matkailutarjonnasta ja kaupunkipyöristä. 

Riihimäen kaupungilla on tänä kesänä töissä noin sata nuorta kesätyöntekijää. Kesäoppaana työskentelyn lisäksi nuoret työskentelevät muun muassa päiväkodeissa, kirjastossa, liikuntapaikoilla sekä vanhus- ja puistopalveluissa.