Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Kaupunkipyörien määrä kasvaa Riihimäellä

31.10.2022 Tiedotteet Elä ja voi hyvin Asu ja rakenna Koe ja näe Kaupunkipyörät Liikenne ja kadut Liikunta Matkailu

Kaksi naista pyöräilee kaupunkipyörillä kesällä Riihimäen keskustassa.
Kuva: Jenniina Nummela

Riihimäen kaupunkipyörät kerätään talvisäilöön tämän viikon aikana. Seuraava kaupunkipyöräilykausi on tarkoitus aloittaa ensi vuoden huhtikuun ensimmäisenä päivänä.

Seuraavalla pyöräilykaudella kaupunkipyöräilyyn on huomattavasti aiempaa paremmat mahdollisuudet Riihimäellä. Kun kaupunkipyöriä on tähän asti ollut 60, niitä on seuraavalla pyöräilykaudella 120. Tämä tarkoittaa sitä, että pyöräasemien määrä eri puolella Riihimäkeä on jatkossa noin 40. Pyöräasemia on tähän asti ollut 20.

”Olemme iloisia siitä, että pystymme parantamaan kaupunkipyöräilyä Riihimäellä. Samalla pystymme täyttämään esimerkiksi pyöräasemiin liittyviä toiveita”, liikennetekniikan asiantuntija Kimmo Männistö sanoo.

Kuluneen pyöräilykauden eli toukokuun lopun ja lokakuun lopun välisenä aikana Riihimäellä poljettiin noin 6800 matkaa kaupunkipyörillä. Matkojen määrä väheni edellisestä pyöräilykaudesta, mikä johtuu todennäköisesti siitä, että tämän vuoden kaupunkipyöräilykausi alkoi Riihimäellä tavallista myöhemmin.

Myös pyörävuokrausten määrä väheni ja pyöriä vuokrattiin kuluneen kauden aikana noin 5150 kertaa. Vaikka pyöräillyt matkat ja vuokrauskerrat vähenivät edelliskaudesta, niitä oli kuitenkin enemmän kuin vuonna 2020, jolloin kaupunkipyörät olivat Riihimäellä käytössä ensimmäistä kertaa.

Lisätiedot

Suunnittelun ja toiminnanohjauksen vastuualue. Kaupunkiympäristön suunnittelun palvelualue. Joukkoliikenne, kaupunkipyörät.