Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Kaupunkipyöräilykausi alkaa Riihimäellä

29.3.2021 Tiedotteet

Kaupunkipyöräkausi alkaa Riihimäellä 1. huhtikuuta. Kaikkia kaupunkipyöriä ei tuoda riihimäkeläisten ja matkailijoiden käyttöön yhtä aikaa vaan pyörien ja pyöräasemien määrää lisätään huhtikuun aikana keliolosuhteiden mukaan. Kaikkiaan pyöriä tulee kevään aikana käyttöön 60 ja kaupunkipyöräasemia noin 20.

”Kaupunkipyörien asemiin saattaa tulla alkavan pyöräilykauden aikana muutoksia. Pyrimme esimerkiksi lisäämään uuden aseman Lidlin läheisyyteen”, liikennetekniikan asiantuntija Kimmo Männistö kertoo.

Pyörien vuokraus perustuu Donkey Republic -mobiilisovellukseen, joka on asennettavissa Android- ja iOS-laitteille. Kaupunkipyörä otetaan käyttöön pyöräasemalta ja vuokrauksen aikana pyörällä voi ajaa minne tahansa ja sen voi lukita ja avata niin monta kertaa kuin haluaa. Vuokraus lopetetaan palauttamalla pyörä jollekin pyöräasemista. Perusvuokrauksen pituudelle ei ole aikarajaa, vaan käyttäjää laskutetaan käytetyn ajan mukaan porrastetusti. Kertamaksun lisäksi kaupunkipyöriin saa myös kuukausijäsenyyden tai kausipassin, joiden hintaan sisältyvät kaikki alle tunnin vuokraukset.

”Viime kaudella riihimäkeläiset käyttivät kaupunkipyöriä paljon asiointi- ja työmatkoihin. Siksi suosittelemme riihimäkeläisille kausipassia, joka maksaa 35 euroa ja on voimassa koko lokakuun loppuun asti kestävän pyöräilykauden”, pyörät toimittavan KaaKau Oy:n toimitusjohtaja Aleksanteri Repo sanoo.

Koronapandemian vuoksi Kaakau kiinnittää erityistä huomiota pyörien kosketuspintojen puhdistamiseen. Pyöräilijä voi puolestaan huolehtia kaupunkipyöräilyhygieniasta käyttämällä pyöräillessä hanskoja, pesemällä kätensä huolellisesti ja desinfioimalla tarvittaessa puhelimensa pinnat.

Kaakaun pyöriä on käytössä kymmenessä Suomen kaupungissa ja pyörät toimivat kaikissa kaupungeissa samalla sovelluksella ja samoilla jäsenyyksillä.

Lisätiedot:

Kimmo Männistö, liikennetekniikan asiantuntija, Riihimäen kaupunki, 040 330 4928

Aleksanteri Repo, toimitusjohtaja, KaaKau Oy, 040 075 7150