Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Kaupunginhallitus puoltaa Riihimäen Messujen sulautumista Riihimäen Tilat ja Kehitykseen

7.9.2021 Tiedotteet Koe ja näe Elä ja voi hyvin Tapahtumat Kulttuuri Ympäristö ja luonto

Riihimäen kaupungin sataprosenttisesti omistamien tytäryhtiöiden Riihimäen Messujen sekä Riihimäen Tilat ja Kehityksen (RTOY) fuusioitumista valmistellaan. RTOY pyysi maanantaina 6. syyskuuta kokoontuvalta kaupunginhallitukselta ennakkokäsitystä fuusiosta. Kaupunginhallitus puolsi yksimielisesti Riihimäen Messujen sulautumista Riihimäen Tilat ja Kehitykseen.

Fuusion tarkoituksena on turvata Kansainvälisten Erämessujen tulevaisuus Riihimäellä. Erämessut on merkittävä osa Riihimäen eräkeskittymää, vetovoimaa sekä kulttuuriperintöä. Koronapandemia on koetellut rajusti koko tapahtuma-alaa ja pitkittyneen koronatilanteen vuoksi Riihimäen Messujen oma pääoma on kulunut loppuun. Kansainväliset Erämessut on järjestetty viimeksi 2018 ja se oli taloudellisesti kannattava tapahtuma kahden vuoden periodissa ennen koronaa. Riihimäen kaupungissa on laaja yhteisymmärrys siitä, että kaupungin suurimman tapahtuman, Erämessujen, järjestäminen Riihimäellä on turvattava.

Seuraavat Kansainväliset Erämessut järjestetään 9.–12.6.2022. Suunnitelman mukaan Riihimäen Messujen henkilökunta siirtyisi sellaisenaan Riihimäen Tilat ja Kehitykseen. Tavoitteena on, että Riihimäen Messujen toiminta jatkuisi mahdollisimman itsenäisesti omalla aputoiminimellä. Ensi kesänä Erämessut täyttää 50 vuotta.