Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Kaupunginhallitus palautti museon siirron uudelleen valmisteluun

24.10.2022 Tiedotteet Koe ja näe Elä ja voi hyvin Vaikuta ja tutustu Kaupunginhallitus Kaupunginmuseo Suomen lasimuseo Taidemuseo

Kaupunginhallitus palautti Riihimäen kaupunginmuseon siirron taidemuseolle uudelleen valmisteltavaksi. Päätös syntyi kaupunginhallituksen maanantaina 24.10.2022 pitämässä kokouksessa äänestyksen jälkeen.

Kaupunginmuseon toimintojen siirtoa Riihimäen taidemuseon yhteyteen esitettiin siksi, että kaupunginmuseon tämänhetkiset tilat eivät sovellu kaikilta osin museokäyttöön. Museon nykyisissä tiloissa ei ole esimerkiksi asianmukaisia kokoelma- ja arkistotiloja aineiston säilyttämiseen, eivätkä nykyiset tilat täytä museoiden olosuhdevaatimuksia ja näyttelytoiminnan ja yleisötyön kehittäminen on hankalaa. Lisäksi tilat eivät täytä nykyvaatimuksia esteettömyyden ja paloturvallisuuden osalta.

Kaupunginhallitus käsitteli kokouksessaan myös Suomen lasimuseon perusparannuksen tarveselvitystä. Selvitys koskee lasimuseon rakennuksen peruskorjausta nykyiseen käyttötarkoitukseensa. Kaupunginhallitus hyväksyi tarveselvityksen ja antoi kaupungin tilakeskuksen tehtäväksi käynnistää Suomen lasimuseon perusparannuksen hankesuunnittelun. Hankesuunnittelun yhteydessä on selvitettävä se, onko perusparannus mahdollista toteuttaa vaiheittain.