Hyppää sisältöön

Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea

Kaupunginhallitus käsittelee kesäteatterin rakentamista

6.5.2021 Tiedotteet

Riihimäen kaupunginhallitus käsittelee maanantain 10.5. kokouksessaan kesäteatterin rakentamista ja teatterin sijoitusvaihtoehtoja. Kaupunginjohtaja esittää hallitukselle, että kesäteatteri rakennettaisiin Allinnan Monttuun ja kesäteatterin rakentamiseen varattaisiin 600 000 euron määräraha. Varsinainen suunnittelu alkaisi keväällä 2021 ja rakentaminen syksyllä 2021.

Kesäteatterin sijoituspaikoista on laadittu selvitys rakentamispäätöksen tueksi. Selvityksessä vaihtoehtoina olivat Rautatienpuisto ja nykyinen kesäteatterin sijaintipaikka Allinnan Monttu. Selvitystyön yhteydessä kuultiin sekä asiantuntijoita että asukkaita. Vertailun perusteella kesäteatteritoiminta on mahdollista molemmissa paikoissa, eikä sijainnilla olisi merkittävää vaikutusta teatteriesitysten sisältöön.

Selvityksessä Rautatiepuiston vahvuudeksi todetaan sen sijainti strategisesti kehitettävällä Asemanseudun alueella sekä arvokas kulttuuriympäristö. Asumisen näkökulmasta kesäteatteritoiminnan sijoittaminen Rautatienpuistoon on kuitenkin huonompi vaihtoehto. Sekä asiantuntijat että alueen asukkaat arvioivat kesäteatteritoiminnan aiheuttavan merkittäviä meluhaittoja rauhallisella asuinalueella. Allinnan Montun vahvuutena tuodaan esille sen todennettu soveltuvuus kesäteatteritoiminnalle.

Jatkossa kesäteatteria on tarkoitus tuottaa Riihimäen Nuorisoteatterin ja Riihimäen Teatterin yhteistyönä. Uudistuksen jälkeen yleisölle on tarjolla turvalliset, esteettömät ja siistit palvelupuitteet sekä henkilöstölle asianmukaiset työskentelytilat. Korjauksilla kohennetaan myös alueen ilmettä ja parannetaan kesäteatteriesitysten kannattavuuden edellytyksiä.

Allinnan Monttuun olisi tulossa uusi 450-paikkainen katettu katsomo sekä uudet ravintola- ja lipunmyyntitilat, WC-tilat ja henkilöstön sosiaalitilat. Uudistusten on määrä olla valmiita kesän 2022 näytäntökauteen mennessä.

Lisätiedot:
Vastaava kulttuurituottaja Anna Vesén, puh. 040 3304701
Vs. rakennuspäällikkö Pasi Ratia, puh. 040 330 4860